din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1398 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!

  Publicat: 08 Apr 2020       1386 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Publicul este atentionat sa verifice pe site-ul www.unbr.ro daca persoanele de la care solicita servicii de consultanta juridica sunt inscrise in tabloul avocatilor


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Omul considerat in mod individual, ca membru al societatii, avand calitatea de subiect de drept.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea clientilor unei firme, local, avocat, medic etc.
Ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor,
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,

In contextul actual, in care anumite drepturi ale cetatenilor sunt restranse, apar probleme juridice noi si complexe, dar si un teren propice pentru fraude, inclusiv pentruavocatura falsa.


Avand in vedere ca in perioada starii de urgenta profesionistii sunt obligati prin lege sa comunice cu clientii aproape exclusiv online sau prin telefon, iar identitatea persoanelor este mai greu de verificat, sunt promovate tot mai frecvent oferte de consultanta juridica online venite din partea unor neavocati.


Uniunea Nationala a Barourilor din Romaniaatentioneaza publicul sa verifice pe site-ulwww.unbr.rodaca persoanele de la care solicita servicii de consultanta juridica sunt avocati inscrisi inTabloul Avocatilor. Acolo vor gasi si datele de contact ale avocatilor, inclusiv email si telefon, pentru a-i putea identifica si a avea siguranta unui serviciu oferit legal.


Uniunea Nationala a Barourilor din Romaniaavertizeaza cava avea toleranta zero fata de cei care practica fara drept profesia de avocat, prin oferta de consultanta juridica promovata in special in mediul online.


Conform legii,consultanta juridica este domeniu rezervat avocatilor, prin formele de exercitare a profesiei asa cum sunt definite de Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Nicio societate comerciala sau persoana fizica autorizata nu are dreptul sa factureze consultanta juridica, chiar daca pretinde ca provine de la un jurist.


O serie de societati comerciale fara drept de a furniza consultanta juridica incearca sa profite de aceasta situatie, in care oamenii sunt obligati sa comunice aproape exclusiv prin mijloace electronice, si sa racoleze clientela oferind si consultanta juridica pe langa alte servicii .


Au aparut foarte multe domenii online de consultanta juridica, inregistrate pe persoana fizica, astfel incat detinatorul acestor site-uri sa nu poata fi identificat in registrele de evidenta a numelor de domenii, intrucat datele personale sunt protejate de Regulamentul general privind protectia datelor. Unele dintre aceste site-uri poarta nume de domeniu de natura sa induca in eroare deoarece folosesc termeni precum ``juridic``, ``legal``, ``drept`` uneori chiar ``avocat``.


UNBR avertizeaza aceste firme care practica consultanta juridica in mod ilegal sa-si retraga imediat oferta de consultanta juridica. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale.


UNBR va incepe imediat o ampla campanie de identificare a acestor firme si va uza de toate instrumentele legale pentru aplicarea sanctiunilor penale si civile, inclusiv radierea numelor de domenii care induc publicul in eroare cu privire la natura serviciilor oferite.


Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania,


Prof. univ. dr. av. Traian-Cornel BRICIUCiteşte mai multe despre:    UNBR    avocati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2298

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 2087

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1453

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1220

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 2032

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2314Articole Juridice

Calculul termenului de preaviz prin lumina Deciziei ICCJ nr. 8/20.05.2024
Sursa: MCP avocati

Oportunitatea - prerogativa angajatorului de a-si organiza activitatea. Rolul activ al instantei de judecata in aflarea adevarului
Sursa: MCP avocati

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Model contract de munca 2024. CIM editabil 2024!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Conditii privind incadrarea in grupe superioare de munca. Regasirea activitatilor prestate printre cele enumerate in Ordinul nr. 50/1990 si existenta conditiilor deosebite de munca la locul de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2556 din data de 23 octombrie 2019

Actiune in constatarea grupei I de munca. Discriminarea prin raportare la alti salariati incadrati in grupa de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel PLOIESTI- Decizia civila nr. 2556/23.10.2019

Obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante si a dobanzii legale aferente acestora
Pronuntaţă de: Tribunalul BUZAU - Sentinta civila nr. 4471/08.08.2019

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019