Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Pana la 1 iulie 2012 tigarile nu se vor mai scumpi

Pana la 1 iulie 2012 tigarile nu se vor mai scumpi

  Publicat: 23 Jun 2011       1725 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Executivul a stabilit un nou mod de calcul pentru acciza specifica la tigarete, inlocuind conceptul cea mai populara categorie de pret (MPPC) cu cel al pretului mediu ponderat de vanzare cu amanuntul (WAP).

Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Act adoptat de organele de stat,
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.

De asemenea, Guvernul a decis mentinerea nivelului accizei totale la tigarete, potrivit unei Hotarari aprobate in acord cu calendarul agreat cu Uniunea Europeana.
Astfel, in perioada 1 ianuarie 2011 - 1 iulie 2012 nivelul accizei totale ramane neschimbat la valoarea de 76,60 euro/1000 tigarete, iar acest fapt nu determina o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul a tigaretelor.
Pentru tigarete, acciza totala este mixta, structura acesteia fiind formata din acciza specifica (euro/1000 tigarete) si acciza ad valorem (% din pretul de vanzare cu amanuntul) potrivit art. 1(2) din Directiva 92/79/CEE privind apropierea taxelor pentru tigarete.
Potrivit mecanismului de calcul reglementat prin art. 177 alin. (3) din Codul fiscal, nivelul accizei specifice, exprimat in euro/1000 tigarete, se stabileste anual prin hotarare a Guvernului.
Informatii de background:
De asemenea potrivit art. 1 pct. 1 alin. (2) din Directiva 2010/12/UE, Statele Membre sunt obligate sa atinga un nivel minim al accizelor de 90 euro/1000 tigarete, Romania beneficiind de o perioada de tranzitie pana la 1 ianuarie 2018;Citeşte mai multe despre:    Uniunea Europeana    Accize    Vanzare cu amanuntul    WAP

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 692

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 609

Legi promulgate in data de 12 iunie 2020
13 Jun 2020 | 614

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 682

Pozitia Consiliului Barourilor si Societatilor de Drept din Europa privind eradicarea fenomenului avocaturii clandestine
29 Feb 2020 | 418

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 613Articole Juridice

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Limitarea beneficiului unei prestatii suplimentare instituite in favoarea anumitor sportivi de inalt nivel numai la cetatenii statului membru in cauza constituie un obstacol in calea liberei circulatii a lucratorilor
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

O companie aeriana este responsabila pentru prejudiciile cauzate de un pahar cu cafea fierbinte care se varsa
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020

Hotararea CEDO in cauza Michnea impotriva Romaniei. Respectarea vietii de familie
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Contract de munca temporara. Angajarea muncitorilor pusi la dispozitie. Plata de daune compensatorii
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 473 din 18 Septembrie 2019

Hotararea CEDO din 3 martie 2020 in Cauza Convertito si altii impotriva Romaniei. Cererea priveste anularea diplomelor de licenta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului