Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Curtea de Conturi Europeana publica Raportul privind eficacitatea proiectelor din domeniul turismului cofinantate de FEDR

Curtea de Conturi Europeana publica Raportul privind eficacitatea proiectelor din domeniul turismului cofinantate de FEDR

  Publicat: 13 Sep 2011       1625 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Turismul este al treilea sector economic ca importanta la nivel mondial si cea mai importanta industrie de servicii din Uniunea Europeana (UE).

Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Sanctiuni ce se aplica in cazuri anume prevazute de lege prin derogare de la regulile comune.
Element al laturii subiective a infractiunii si consta in obiectivul urmarit de faptuitor prin savarsirea faptei prevazute de legea penala.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

Aceasta industrie genereaza mai mult de5% din produsul intern brut al UE, cu un numar de aproximativ1,8milioane de intreprinderi care angajeaza un procent estimat la5,2% din totalul fortei de munca (9,7milioane de locuri de munca) si chiar mai mult daca se iau in calcul si sectoarele care sunt legate de turism. In perioada2000-2006, fondurile UE alocate prin FEDR pentru investitii fizice in turism s-au ridicat la4,6miliardedeeuro. Proiectele sunt selectate si gestionate de autoritati de management din statele membre.


Acest audit al performantei realizat de Curtea de Conturi Europeana (CCE) se bazeaza pe un sondaj amplu efectuat cu privire la proiecte derulate in26de regiuni dinnouastate membre. Intrebarile pe care saa axat auditul au fost urmatoarele: proiectele au produs rezultatele scontate? rezultatele proiectelor sunt durabile? sprijinul acordat de UE a influentat existenta sau modul de concepere a proiectelor?


Auditul a condus la urmatoarele concluzii:
  • toate proiectele examinate au generat rezultate pozitive sub o forma sau alta, majoritatea dintre acestea inregistrand succes pe mai multe planuri;
  • durabilitatea rezultatelor proiectelor era in mare parte asigurata, 98% din proiecte continuand sa fie operationale la momentul auditului, iar94% din locurile de munca create sau mentinute existand inca la finalizarea auditului; si
  • sprijinul UE a contribuit in mod esential la decizia de realizare a proiectelor in 74 % din cazuri si a condus la modificarea proiectelor in alte20% din cazuri . 6% din proiecte ar fi fost implementate chiar si fara finantare din partea UE.
In acest raport special, CCE face o serie de recomandari in scopul ameliorarii modului de utilizare a finantarii FEDR. Printre aceste recomandari, se numara aceea potrivit careia Comisia ar trebui sa incurajeze autoritatile de management din statele membre sa se asigure ca, la momentul introducerii cererii de acordare a grantului, precum si la momentul luarii unei decizii cu privire la grant, se stabilesc obiective, tinte si indicatori corespunzatori, care sa permita selectarea proiectelor care ar putea fi cele mai eficiente si care sa serveasca drept baza pentru evaluarea subsecventa a rezultatelor produse de aceste proiecte.Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala    Fondul european pentru pescuit    Fondul social european    Fondul de coeziune    Fondul european de dezvoltare regionala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 695

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 618

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 613

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1190

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 936

MFP aduce modificari importante schemelor de ajutor de stat 807/2014 si 332/2014
11 Sep 2019 | 496Articole Juridice

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Restrictiile impuse de Ungaria finantarii organizatiilor civile de catre persoane stabilite in afara acestui stat membru nu sunt conforme cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Curtea de Justitie respinge actiunea Republicii Cehe impotriva directivei privind consolidarea controlului achizitionarii si detinerii de arme de foc
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei