din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3733 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Reuniunea Consiliului Director al Forumului National pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

Reuniunea Consiliului Director al Forumului National pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

  Publicat: 27 Sep 2011       1686 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va prezida prima reuniune a Consiliului Director al Forumului national pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, care va avea loc in data de 28 septembrie 2011, incepand cu orele 11.00, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Ariton Gheorghe - membru al Parlamentului Romaniei.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.

La discutii vor participa: ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, si ministrul Economiei, Ion Ariton .


In cadrul reuniunii vor fi abordate aspecte legate de stadiul implementarii SUERD, calendarul evenimentelor ce urmeaza a fi organizate de MAE si de celelalte institutii implicate pana la finele anului in curs, proiectele prioritare ale Romaniei ce vor fi implementate sub egida SUERD, precum si modalitatile lor de finantare in cadrul SUERD.


Consiliul European din 23-24 iunie 2011 a adoptat Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), moment care corespunde debutului procesului de implementare. Reuniunea inaugurala a Forumului national pentru implementarea SUERD a avut loc la 30 martie 2011 la sediul Palatului Parlamentului.


Structura Forumului cuprinde un Comitet Director la nivel ministerial, prezidat de catre Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe. Secretariatul este gestionat de catre Viorel Ardeleanu, coordonator national al Romaniei pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, impreuna cu Biroul SUERD constituit in cadrul MAE.


Responsabilitatea principala pentru implementare revine coordonatorilor de domenii prioritare. In cazul Romaniei, ministerele responsabile sunt: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru domeniul prioritar 1a (Cai navigabile interioare), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Culturii si Patrimoniului National pentru prioritatea 3 (Promovarea culturii si turismului) si Ministrul Mediului si Padurilor pentru domeniul prioritar 5 (Gestionarea riscurilor de mediu). Ministerele enumerate au identificat pana in prezent un numar de proiecte majore care pot fi implementate si finalizate in cadrul SUERD.


Actiunile Romaniei se vor concentra pe implementarea si finalizarea de proiecte, mai ales in perspectiva primelor raportari ce urmeaza a se desfasura in cadrul Forumului anual SUERD ce va avea loc in primavara anului 2012.



Citeşte mai multe despre:    Comitetul Regiunilor    Dunarea    Marea Neagra

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1938

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1964

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 21 octombrie 2019
26 Oct 2019 | 1137

PROIECT MFP privind infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare
24 Aug 2019 | 726

A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului
22 Jul 2019 | 1055

Camera Deputatilor a adoptat o opinie cu privire la Planul coordonat privind inteligenta artificiala comunicat de Comisia Europeana
09 Apr 2019 | 828



Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Deconcentrarea administrativa � principiu al administratiei publice in Codul Administrativ. Serviciile publice deconcentrate (VI)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Conflictul de interese in cadrul comitetului creditorilor. Inaplicabilitatea art. 51 alin. (1) din Legea nr. 85/2014 in situatia votului in adunarea creditorilor
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 374/7.09.2020

Hotarare AGA dividende. Vointele individuale ale asociatilor, prin manifestarea lor in adunarea generala, devin o vointa colectiva, care constituie vointa societatii, ca persoana juridica
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia a II-a civila Decizia nr. 48/2020

ICCJ: Pot fi atacate in justitie, cu actiune in anulare, si hotararile adoptate de adunarea speciala a actionarilor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Natura necontencioasa si consecintele cererii de autorizare a convocarii adunarii generale a asociatilor formulata in temeiul art. 119 alin. (3) din Legea nr. 31/1990
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1037 din 2 aprilie 2015