Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Reuniunea Consiliului Director al Forumului National pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

Reuniunea Consiliului Director al Forumului National pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

  Publicat: 27 Sep 2011       1105 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va prezida prima reuniune a Consiliului Director al Forumului national pentru implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, care va avea loc in data de 28 septembrie 2011, incepand cu orele 11.00, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.

La discutii vor participa: ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, si ministrul Economiei, Ion Ariton.


In cadrul reuniunii vor fi abordate aspecte legate de stadiul implementarii SUERD, calendarul evenimentelor ce urmeaza a fi organizate de MAE si de celelalte institutii implicate pana la finele anului in curs, proiectele prioritare ale Romaniei ce vor fi implementate sub egida SUERD, precum si modalitatile lor de finantare in cadrul SUERD.


Consiliul European din 23-24 iunie 2011 a adoptat Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), moment care corespunde debutului procesului de implementare. Reuniunea inaugurala a Forumului national pentru implementarea SUERD a avut loc la 30 martie 2011 la sediul Palatului Parlamentului.


Structura Forumului cuprinde un Comitet Director la nivel ministerial, prezidat de catre Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe. Secretariatul este gestionat de catre Viorel Ardeleanu, coordonator national al Romaniei pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, impreuna cu Biroul SUERD constituit in cadrul MAE.


Responsabilitatea principala pentru implementare revine coordonatorilor de domenii prioritare. In cazul Romaniei, ministerele responsabile sunt: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru domeniul prioritar 1a (Cai navigabile interioare), Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Culturii si Patrimoniului National pentru prioritatea 3 (Promovarea culturii si turismului) si Ministrul Mediului si Padurilor pentru domeniul prioritar 5 (Gestionarea riscurilor de mediu). Ministerele enumerate au identificat pana in prezent un numar de proiecte majore care pot fi implementate si finalizate in cadrul SUERD.


Actiunile Romaniei se vor concentra pe implementarea si finalizarea de proiecte, mai ales in perspectiva primelor raportari ce urmeaza a se desfasura in cadrul Forumului anual SUERD ce va avea loc in primavara anului 2012.Citeşte mai multe despre:    Comitetul Regiunilor    Dunarea    Marea Neagra

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1384

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 21 octombrie 2019
26 Oct 2019 | 602

PROIECT MFP privind infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare
24 Aug 2019 | 278

A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului
22 Jul 2019 | 544

Camera Deputatilor a adoptat o opinie cu privire la Planul coordonat privind inteligenta artificiala comunicat de Comisia Europeana
09 Apr 2019 | 425

Uniunea Europeana elaboreaza proiectul InvestEU - instrument financiar de sprijinire a investitiilor si a crearii de locuri de munca
31 Mar 2019 | 365Articole Juridice

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Deconcentrarea administrativa principiu al administratiei publice in Codul Administrativ. Serviciile publice deconcentrate (VI)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Autonomia locala. Principiu al administratiei publice in Noul Codul Administrativ (IV)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

ICCJ: Pot fi atacate in justitie, cu actiune in anulare, si hotararile adoptate de adunarea speciala a actionarilor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Natura necontencioasa si consecintele cererii de autorizare a convocarii adunarii generale a asociatilor formulata in temeiul art. 119 alin. (3) din Legea nr. 31/1990
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1037 din 2 aprilie 2015

Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor. Termen convocare. Nulitate absoluta
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Comerciala, Decizia nr. 2250 din 2 octombrie 2009

Motive de temeinicie pentru Contestatie impotriva hotararii Adunarii Creditorilor
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - SECTIA A V-A CIVILA, DECIZIA CIVILA NR.583 din 19.03.2013