Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul Buftea nu comunică părţilor soluţiile din dosare

Parchetul Buftea nu comunică părţilor soluţiile din dosare

  Publicat: 12 Jun 2008       4608 citiri       Sursa: Gandul  


Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) efectuează verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea referitoare la modul în care a fost soluţionat un dosar penal care are legătură cu terenurile din zona Corbeanca.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Proces, pricina, cauza, conflict, neintelegere intre doua sau mai multe persoane,
Proces, pricina, cauza, conflict, neintelegere intre doua sau mai multe persoane,
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Controlul a fost declanşat ca urmare a unei sesizări făcute de către societatea IMSA, care – în urmă cu aproape trei ani – a depus o plângere penală împotriva expertului tehnic Podeanu Florin. În tot acest timp, reclamanta nu a primit nici un răspuns din partea parchetului la plângerea pe care a făcut-o şi nici nu a fost solicitată să depună probe suplimentare.

Concret, expertul Podeanu a întocmit o documentaţie topo-cadastrală şi un memoriu tehnic în care a consemnat că imobilele de pe un teren din localitatea Corbeanca aparţin unei persoane numită Marin Nicolae şi nicidecum proprietarului IMSA, care deţine acte în acest sens.

Ziarul Gândul a relatat despre cazul investitorului străin care a cumpărat de la stat societatea IMSA în anul 1998. După patru ani însă, firma în cauză s-a trezit că acelaşi vânzător, adică statul, îi fură prin hotărâre de guvern o parte din bunurile pe care i le vânduse. În răstimpul de patru ani până când hotărârea de guvern a fost anulată parţial de către instanţă, terenul de la Corbeanca şi-a găsit însă alţi... proprietari, zona fiind una aflată în atenţia samsarilor imobiliari. În momentul de faţă, pe rolul Tribunalul Bucureşti există un litigiu civil referitor la această cauză, litigiu care este strâns legat de soluţionarea dosarului penal de la Parchetul Buftea, instituţie care nu a comunicat reclamantei IMSA nici o soluţie.

La solicitarea ziarului Gândul, procurorul Minodora Basma de la Parchetul Buftea ne-a precizat că în cauză s-a pronunţat încă din luna mai 2006 soluţia de neîncepere a urmăririi penale. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Buftea nu a dorit însă să ne spună nimic despre actele procedurale efectuate în acest dosar şi nici dacă soluţia a fost comunicată părţilor. Aceste aspecte însă vor fi acum verificate de către Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Dialogurile MCP (X) - Utilizarea retelelor de mesagerie electronica in raporturile de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (IX): Incetarea abuziva a contractului de munca in perioada de proba
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii
Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - C ...

OUG 117/2021 pentru modificarea si completarea Codului muncii
Ordonanta de urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii ...

OUG 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2
Ordonanta de urgenta nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor cat ...