Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnirea presedintelui CSM cu reprezentanti ai conducerilor curtilor de apel

Intalnirea presedintelui CSM cu reprezentanti ai conducerilor curtilor de apel

  Publicat: 31 Jan 2012       1507 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
In data de 30 ianuarie 2012, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc o intalnire a Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, cu reprezentantii conducerilor a 14 curti de apel.

Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Puterile publice existente in stat.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.

La aceasta intalnire au participat domnul judecator Adrian Bordea, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Catalin Marian Predoiu, ministrul Justitiei, precum si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii - doamnele judecator Ana Cristina Labus, Mona Maria Pivniceru, si domnii judecatori Mircea Aron, Nicolae Horatius Dumbrava, Adrian Toni Neacsu, Alexandru Serban si Badea Marius Tudose.
In cadrul discutiilor au fost dezbatute prevederile noului Regulament de promovare a judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in legatura cu care domnul judecator Adrian Bordea a transmis observatiile Inaltei Curti, precum si propunerea instantei supreme de a-i trece in lista pentru selectarea comisiilor de promovare pe toti judecatorii de la ICCJ.
Un alt punct important de pe agenda intalnirii l-a reprezentat analiza problemelor pe care le ridica in fata sistemului judiciar intrarea in vigoare a noului Cod civil si a noului Cod de procedura civila. In acest context, participantii au subliniat faptul ca, fara o adaptare corespunzatoare a schemelor de personal, atat in privinta magistratilor, cat si a personalului auxiliar, succesul implementarii noilor coduri nu poate fi garantat. Totodata, au fost relevate o serie de probleme vizand aplicarea NCC, precum si unele legate de modalitatile de colaborare intre instante si autoritatile publice locale in materia tutelei.
A fost analizata si problema domeniului www.infocsm.ro, proprietate a Consiliului Superior al Magistraturii, sub aspectul relocarii acestuia pe serverul care asigura serviciile informatice si pentru site-ul oficial al CSM, precum si in privinta propunerilor in legatura cu noul sau continut informational.Citeşte mai multe despre:    CSM    Alina Nicoleta Ghica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 862

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1016

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1898

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1107

CSM a publicat detaliile concursului de promovare pe loc in functii de executie a procurorilor
12 Sep 2019 | 519

CSM a aprobat normele privind asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie a judecatorilor si procurorilor.
13 Jun 2019 | 1139Articole Juridice

Locuinta alternanta a copilului in legislatia franceza
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Nesemnarea de catre procuror a Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului
Sursa: CSM

Este necesara o cerere expresa a salariatului pentru reindividualizarea sanctiunii disciplinare, sau se poate dispune reindividualizarea sanctiunii de catre instanta din oficiu?
Sursa: CSM

Jurisprudenţă

Neindicarea salariului confidential al membrilor de familie in declaratia de avere nu poate fi sanctionata cu amenda
Pronuntaţă de: Judecatoria Pascani Sentinta civila nr. 1976 din 20 noiembrie 2020

Valabilitatea actelor aditionale de majorare a salariului nesemnate de salariat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia nr. 641 din 01.07.2019

Dovada platii contravalalorii orelor suplimentare, a orelor lucrate sambata si duminica si a orelor lucrate pe timp de noapte. Contract de munca temporara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CRAIOVA - DECIZIE Nr. 2152 din 23 Iulie 2020

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie