din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2176 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consultari bilaterale romano-polone

Consultari bilaterale romano-polone

  Publicat: 24 Apr 2012       1346 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Secretarul de stat pentru afaceri europene Luminita Odobescu a avut astazi, 24 aprilie 2012, consultari bilaterale cu sub-secretarul de stat din MAE polon Grazyna Bernatowicz, pe teme privind problematica bilaterala, situatia din Balcani si evolutiile din Vecinatatea Estica a UE.

Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
(Convergente) Tendinta pretului unui contract futures pe o marfa de a se apropia de pretul la care marfa respectiva se tranzactioneaza pe piata cash.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

Cei doi oficiali au exprimat satisfactia pentru nivelul excelent al cooperarii bilaterale romano-polone in contextul Parteneriatului Strategic dintre cele doua state, in special in domeniul economic, al politicii de securitate si al coordonarii pe problematica afacerilor europene. In cadrul consultarilor, a fost trecut in revista stadiul implementarii Planului de Actiune al Parteneriatului Strategic si s-a convenit continuarea dialogului in vederea actualizarii acestuia. De asemenea, a fost reiterat obiectivul comun de a mentine un ritm sustinut al dialogului sectorial, atat la nivel politic, cat si tehnic.

Secretarul de stat Luminita Odobescu a evidentiat interesul Romaniei de a intariri si diversifica cooperarea economica, pe un fond dinamic, in care volumul schimburilor comerciale in anul 2011 a ajuns la 3,2 miliarde euro, cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Cei doi demnitari au aratat ca stadiul excelent al relatiei romano-polone este reflectat inclusiv in buna coordonare a celor doua tari, intre capitale si la Bruxelles, in ceea ce priveste temele aflate pe agenda europeana. A fost evidentiata convergenta pozitiilor Romaniei si Poloniei pe majoritatea temelor europene, precum guvernanta economica, noua perspectiva financiara, politica de coeziune, reforma Politicii Agricole Comune, guvernanta si respectiv extinderea spatiului Schengen, extinderea UE, vecinatatea estica, etc..

Sub-secretarul de stat Grazyna Bernatowicz a reconfirmat sprijinul Poloniei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Secretarul de stat roman a adresat multumiri partii polone pentru sprijinul constant in acest dosar si a prezentat masurile adoptate de Romania in vederea consolidarii controlului frontierelor sale si implicarea activa in operatiunile FRONTEX desfasurate la granitele externe ale Uniunii.

De asemenea, cele doua parti au avut un schimb de opinii privind prioritatile Presedintiei polone a Grupului Visegrad (iulie 2012 - iunie 2013) si initiativa polona privind crearea noului instrument european de asistenta pentru dezvoltare ``European Endowment for Democracy``.



Citeşte mai multe despre:    Polonia    Balcani

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 728

CEDO: modul defectuos de operare al autoritatilor cu privire la rapirea si uciderea unui cetatean reprezinta o incalcare a Conventiei.
09 Sep 2019 | 1085

Actele normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 17 iulie 2019
17 Jul 2019 | 785

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 1066

Partneriat interinstitutional pentru sprijinirea lucratorilor romani din Germania
02 Jun 2019 | 922

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 1002



Articole Juridice

Polita RCA este obligatorie atunci cand vehiculul in cauza este inmatriculat si nu a fost retras in mod legal din circulatie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Libera prestare a serviciilor si a celor ale lucratorilor lor detasati intr-un stat membru gazda. Respectarea conditii de concurenta echitabile intre Statele UE
Sursa: EuroAvocatura.ro

Diferenta de tratament bazata indirect pe religie. Refuzul unui tratament medical
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

OPINIE privind directiva europeana prin care se consolideaza drepturile lucratorilor detasati
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Sarcina probei privind achitarea drepturilor salariale si a altor beneficii revine angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 1829/2019 din 28.03.2019

Elementele ce caracterizeaza un raport de munca. Prestarea muncii, subordonarea salariatului, organizarea si disciplina muncii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Suceava - Decizia civila nr. 364 din data de 2 aprilie 2019

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020

Plata contravalorii concediului de odihna neefectuat. Achitarea sporului pentru munca suplimentara si muncii desfasurate in strainatate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel SUCEAVA - D E C I Z I A NR. 364 din 2 aprilie 2019