Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Consultari bilaterale romano-polone

Consultari bilaterale romano-polone

  Publicat: 24 Apr 2012       951 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Secretarul de stat pentru afaceri europene Luminita Odobescu a avut astazi, 24 aprilie 2012, consultari bilaterale cu sub-secretarul de stat din MAE polon Grazyna Bernatowicz, pe teme privind problematica bilaterala, situatia din Balcani si evolutiile din Vecinatatea Estica a UE.

Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
(Convergente) Tendinta pretului unui contract futures pe o marfa de a se apropia de pretul la care marfa respectiva se tranzactioneaza pe piata cash.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

Cei doi oficiali au exprimat satisfactia pentru nivelul excelent al cooperarii bilaterale romano-polone in contextul Parteneriatului Strategic dintre cele doua state, in special in domeniul economic, al politicii de securitate si al coordonarii pe problematica afacerilor europene. In cadrul consultarilor, a fost trecut in revista stadiul implementarii Planului de Actiune al Parteneriatului Strategic si s-a convenit continuarea dialogului in vederea actualizarii acestuia. De asemenea, a fost reiterat obiectivul comun de a mentine un ritm sustinut al dialogului sectorial, atat la nivel politic, cat si tehnic.

Secretarul de stat Luminita Odobescu a evidentiat interesul Romaniei de a intariri si diversifica cooperarea economica, pe un fond dinamic, in care volumul schimburilor comerciale in anul 2011 a ajuns la 3,2 miliarde euro, cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Cei doi demnitari au aratat ca stadiul excelent al relatiei romano-polone este reflectat inclusiv in buna coordonare a celor doua tari, intre capitale si la Bruxelles, in ceea ce priveste temele aflate pe agenda europeana. A fost evidentiata convergenta pozitiilor Romaniei si Poloniei pe majoritatea temelor europene, precum guvernanta economica, noua perspectiva financiara, politica de coeziune, reforma Politicii Agricole Comune, guvernanta si respectiv extinderea spatiului Schengen, extinderea UE, vecinatatea estica, etc..

Sub-secretarul de stat Grazyna Bernatowicz a reconfirmat sprijinul Poloniei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Secretarul de stat roman a adresat multumiri partii polone pentru sprijinul constant in acest dosar si a prezentat masurile adoptate de Romania in vederea consolidarii controlului frontierelor sale si implicarea activa in operatiunile FRONTEX desfasurate la granitele externe ale Uniunii.

De asemenea, cele doua parti au avut un schimb de opinii privind prioritatile Presedintiei polone a Grupului Visegrad (iulie 2012 - iunie 2013) si initiativa polona privind crearea noului instrument european de asistenta pentru dezvoltare ``European Endowment for Democracy``.Citeşte mai multe despre:    Polonia    Balcani

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.
Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 9 septembrie 2019
10 Sep 2019 | 222

CEDO: modul defectuos de operare al autoritatilor cu privire la rapirea si uciderea unui cetatean reprezinta o incalcare a Conventiei.
09 Sep 2019 | 370

Actele normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 17 iulie 2019
17 Jul 2019 | 148

Consiliul Concurentei: Romania exporta mai mult in tarile din Vestul Europei decat in Est
22 Jun 2019 | 142

Partneriat interinstitutional pentru sprijinirea lucratorilor romani din Germania
02 Jun 2019 | 188

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 151Articole Juridice

Consimtamantul inculpatului la prestarea unei munci in folosul comunitatii inainte de stabilirea vinovatiei intre protectia impotriva muncii fortate si antepronuntarea judecatorului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Conditiile in care un solicitant de azil poate fi transferat
Sursa: EuroAvocatura.ro

La nivelul UE, interzicerea pe etape a tigaretelor si a tutunului de rulat aromate este valida
Sursa: EuroAvocatura.ro

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Jurisprudenţă

Hotararea in Cauza Ana Ionescu si altii impotriva Romaniei, din 26.02.2019
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 215/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 438 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei