din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2141 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT: Destructrurare grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani

DIICOT: Destructrurare grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani

  Publicat: 11 May 2012       2514 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Serviciul Teritorial Tg. Mures au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 9 persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani .

Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.
Timis Ioan - membru al Parlamentului Romaniei.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la efectuarea unui numar de 30 de perchezitii domiciliare si la audierea invinuitilor, dupa ce acestia au ridicat, de la sediul unei unitati bancare, suma de 9.000 de lei, provenind din activitatea infractionala.
In fapt, se retine ca, incepand cu anul 2011, membrii gruparii au infiintat 5 societati comerciale de tip fantoma, in conturile carora a fost virata suma de peste 12 milioane lei ( aproximativ 3 milioane de euro), provenind de la un numar de 50 de societati comerciale de pe raza a 9 judete - Alba, Arad, Arges, Cluj, Mehedinti, Sibiu, Mures, Neamt si Timis .
Operatiunile bancare au fost efectuate in baza unor contracte si facturi fiscale fictive, emise in numele celor cinci societati comerciale de tip fantoma.
Sumele inscrise in aceste documente justificative fictive au fost virate succesiv prin mai multe conturi bancare si ridicate ulterior in numerar si impartite intre membrii gruparii.
Prin aceste operatiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 5 milioane de lei, reprezentand impozit pe profit si TVA.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a 6 inculpati, pentru o perioada de 20 de zile .
Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Tg. Mures si cu sprijinul tehnic si informativ al SRI Mures si Serviciului de Operatiuni Speciale Tg. Mures.



Citeşte mai multe despre:    DIICOT    Grup infractional organizat    Evaziune fiscala    Spalare de bani

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 639

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 842

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 683

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 799

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1678

Ce vizeaza modificarile aduse legilor justitiei de O.U.G. 92/2018?
25 Oct 2018 | 1308



Articole Juridice

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Criminalitatea fara violenta � fraudele informatice
Sursa: Inspectoratul General al Politiei si DIICOT

Infractiunile contra ordinii si linistii publice in Noul Cod Penal (art. 364 - 373)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Conditiile de operare a retinerilor din salariu.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Decizia civila nr. 2314/2020 din 20.07.2020

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Pentru admiterea revizuirii faptele trebuie sa fie noi, iar nu mijloacele de proba in dovedirea unei fapte sau imprejurari cunoscute de instanta la solutionarea cauzei
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 40/A/2019

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016