din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4179 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda

  Publicat: 18 Apr 2019       717 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
La data de 17.04.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinti impreuna cu politisti de frontiera din cadrul Biroului de Prevenire si Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere si Compartimentului Sprijin Operativ ´┐Ż Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti,au efectuat o actiune de prindere in flagrant pe raza localitatii Slatina, judetul Olt, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

In fapt s-a retinut ca, incepand cu anul 2018, un cetatean sarb impreuna cu alti 3 suspecti, cetateni romani, au constituit un grup infractional organizat care a actionat in mod coordonat in scopul savarsirii unor infractiuni din sfera contrabandei cu produse accizabile, respectiv tigarete nemarcate sau marcate necorespunzator.


Din investigatiile efectuate si probele administrate pana in prezent a rezultat faptul ca membrii grupului infractional au colectat si achizitionat cantitati mari de tigarete nemarcate sau marcate necorespunzator, de la diferite persoane din mai multe judete situate in nordul tarii, precum si din judetul Dolj. Tigaretele erau transportate apoi in municipiul Drobeta Turnu - Severin, depozitate in diferite locatii si, ulterior, comercializate catre alte persoane .


Astfel, o parte din membrii grupului, aflati fie in nordul tarii, fie in judetul Dolj, au colectat cantitati foarte mari de tigarete, nemarcate sau fara marcaje fiscale corespunzatoare, pe care le detineau in scopul vanzarii ulterioare.


Membrii grupului din cel de-al doilea segment preluau de la acestia cantitati mari de tigarete, pe care le transportau cu diverse autoturisme pana la locurile de depozitare, dupa care le vindeau catre persoane care le comercializau direct catre consumatori.


S-a retinut faptul ca transportarea tigaretelor s-a realizat in mod coordonant, folosindu-se un autoturism in care se afla baxurile cu tigarete precum si diferite alte autoturisme pe post de ``antemergator``, scopul fiind acela de a evita o eventuala oprire in trafic a autovehiculului in care se aflau tigaretele.


Al treilea segment era reprezentat de catre persoane care achizitionau cantitati mici de tigarete de contrabanda, de la membrii grupului infractional din palierul doi, in scopul vanzarii directe catre consumatori, in piete si in alte zone din oras.


In seara zilei de 17.04.2019, in jurul orei 21:55, intr-o statie de alimentare situata pe raza localitatii Slatina, judetul Olt, au fost identificate doua autovehicule, dintre care un autoturism, inmatriculat in Bulgaria, si o autoutilitara, inmatriculata in Romania, in care se aflau trei persoane, suspecti in cauza, doi cetateni romani si un cetatean sarb.


In urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperita, in compartimentul marfa, intr-un spatiu special amenajat in pereti dublii, cantitatea de 23.000 pachete cu tigarete, in valoare totala de 276.000 de lei.


Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.Citeşte mai multe despre:    Contrabanda    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 674

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 860

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 841

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1709

Ce vizeaza modificarile aduse legilor justitiei de O.U.G. 92/2018?
25 Oct 2018 | 1372Articole Juridice

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Care sunt riscurile persoanelor care trec vama cu marfuri de contrabanda sau fara documente?
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Care sunt riscurile persoanelor care trec vama cu marfuri fara documente?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Competenta tribunalului in materie penala. Art. 36 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Maria Mihalache impotriva Romaniei. Protectia proprietatii
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia CCR nr. 255/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 270 alin. (3) din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Confiscare extinsa. Infractiune prevazuta in art. 7 alin. (2) din Legea nr. 241/2005
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 129/A din 30 martie 2016