Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Comercializarea certificatelor de emisii a scazut in anul 2011

Comercializarea certificatelor de emisii a scazut in anul 2011

  Publicat: 16 May 2012       1258 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Poluanti evacuati Ón mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Emisiile de gaze cu efect de sera ale instalatiilor care participa la schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) au scazut cu peste 2 % anul trecut, potrivit informatiilor furnizate de registrele statelor membre.

Poluanti evacuati Ón mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Poluanti evacuati Ón mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Poluanti evacuati Ón mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Poluanti evacuati Ón mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.

Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: ``Emisiile din cadrul ETS au scazut cu mai mult de 2 % in 2011 in pofida extinderii redresarii economice. Acest rezultat pozitiv arata ca ETS realizeaza reduceri ale emisiilor eficiente din punct de vedere al costurilor. De asemenea, acesta subliniaza motivul pentru care ETS ramane motorul care stimuleaza cresterea cu emisii reduse de dioxid de carbon in Europa . Cu toate acestea, rezerva de certificate nefolosite se afla in continuare in crestere. Din acest motiv, dupa cum s-a anuntat luna trecuta, Comisia reexamineaza in prezent calendarul licitatiilor din etapa 3, in vederea reducerii numarului certificatelor scoase la licitatie in primii ani ai etapei 3.``

Datele privind emisiile din 2011

EU ETS cuprinde peste 12 000 de centrale electrice si instalatii de productie in cele 27 de state membre, Norvegia si Liechtenstein, precum si, incepand cu anul acesta, emisiile companiilor aeriene care opereaza zboruri catre si dinspre aeroporturile din aceste tari . In ciuda extinderii economiei europene, emisiile de gaze cu efect de sera verificate generate de aceste instalatii1 au scazut la 1 889 miliarde de tone de echivalent CO2 in ultimul an, cu mai mult de 2 % sub nivelul din 2010.

Nivel ridicat de conformitate al instalatiilor

Nivelul de conformitate al companiilor cu normele EU ETS a fost din nou ridicat. Mai putin de 1 % dintre instalatiile participante nu au restituit, pana la termenul limita de 30 aprilie 2012, certificatele care acopera toate emisiile lor din 2011. De obicei, aceste instalatii sunt mici, iar emisiile lor, cumulate, constituie mai putin de 1 % din emisiile din cadrul EU ETS. Doi la suta dintre instalatii nu au transmis emisiile verificate pentru 2011 pana la termenul limita mentionat.

Al doilea an de raportare a emisiilor de catre operatorii de aeronave cu un nivel foarte ridicat de conformitate

Ca si in 2010, aproape toate liniile aeriene comerciale cu operatiuni semnificative spre sau dinspre aeroporturile din UE si-au raportat emisiile din anul 2011 la timp, in ciuda faptului ca aceste emisii nu genereaza obligatii de a restitui certificate in acest an si nu sunt necesare pentru scopuri de reglementare specifice. Companiile aeriene au prezentat statelor membre peste 1 200 de rapoarte de emisii pentru anul 2011. S-a constatat o neraportare sistematica a emisiilor din anul 2011 provenind de la zboruri spre sau dinspre aeroporturi din UE, efectuate de companii aeriene cu sediul in China si India. Este vorba despre zece linii aeriene comerciale care opereaza in prezent spre sau dinspre UE, reprezentand mai putin de 1 % din rapoartele de emisii si mai putin de 3 % din emisii2.

Utilizarea sporita a creditelor internationale, in special de catre China si India

Utilizarea record a creditelor internationale in cursul anului trecut a condus la cresterea rezervei de certificate nefolosite cu aproximativ 450 de milioane. Aceasta inseamna ca numarul certificatelor puse in circulatie il depaseste cu peste 900 de milioane pe cel al certificatelor restituite pentru utilizare in cursul perioadei 2008-2011.

Incepand cu anul 2008, pentru a compensa o parte a emisiilor lor, instalatiile pot restitui credite internationale de reducere a emisiilor, generate prin mecanismele flexibile ale Protocolului de la Kyoto. CER3 au constituit 5,8 % din totalul restituirilor din perioada 2008-2011. In mod cumulativ, EU ETS a permis utilizarea a 456 de milioane de CER, dintre care 267 de milioane din China si 79 de milioane din India (59 % si, respectiv, 17 % din utilizarea totala). Alte CER au provenit din Coreea de Sud (13 %) si Brazilia (6 %), celelalte 6 % fiind generate in alte 20 de tari de origine.

Incepand cu anul 2008, un total de 100 de milioane de ERU au fost utilizate in cadrul EU ETS. ERU4 au constituit 1,2 % din toate restituirile incepand din 2008. Impreuna, restituirile de CER si ERU incepand din 2008 au consumat aproximativ 39 % din cele aproximativ 1,4 miliarde de credite acordate pentru perioada de comercializare 2008-2012.Citeşte mai multe despre:    Protocolul de la Kyoto

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 10 iulie 2020
12 Jul 2020 | 25

Ministerul Finantelor Publice si institutiile din subordine au demarat o verificare a conditiilor in care mai multe persoane care au beneficiat de somaj tehnic
12 Jul 2020 | 27

Salariatii din industria de armament vor beneficia de recunoasterea conditiilor speciale de munca si de flexibilizarea varstei de pensionare
02 Jul 2020 | 61

ICCJ: Actele procedurale depuse prin fax sau email dupa terminarea programului instantei sunt depuse in termen
24 Jun 2020 | 234

[VIDEO MCP Cabinet avocati] Flexicuritate si digitalizare in contextul noilor tendinte din piata muncii din Romania
23 Jun 2020 | 208

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta
23 Jun 2020 | 65Articole Juridice

Persoanele juridice de drept public pot fi raspunzatoare pentru daunele aduse mediului cauzate prin activitati desfasurate in interesul colectivitatii
Sursa: EuroAvocatura.ro

O reglementare nationala poate sa prevada un termen de prescriptie pentru actiunea in restituire intemeiata pe o clauza abuziva dintr-un contract incheiat intre un profesionist si un consumator
Sursa: EuroAvocatura.ro

Un constructor de automobile ale carui vehicule manipulate ilicit sunt revandute in alte state membre poate fi chemat in judecata in fata instantelor acestor state
Sursa: EuroAvocatura.ro

La incarcarea nelegala a unui film pe o platforma online nu poate solicita si adresa sa de e-mail sau IP ori numarul de telefon
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Carantina nelegala. Ordonanta presedintiala privind incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate
Pronuntaţă de: Judecatoria BAIA MARE - SENTINTA CIVILA NR. 3787- Sedinta publica din 18 iunie 2020

Mandatul dat in calitate de asociat unic si administrator al societatii, care vizeaza intreaga activitate comerciala a societatii are natura comerciala, iar nu civila
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2003 din 7 noiembrie 2019

Conflict de interese. Folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, decizia nr. 69/RC din 20 februarie 2020

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020