Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Serviciile vamale din UE au retinut peste 100 de milioane de produse contrafacute la frontierele UE

Serviciile vamale din UE au retinut peste 100 de milioane de produse contrafacute la frontierele UE

  Publicat: 24 Jul 2012       1749 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
In 2011, serviciile vamale din UE au retinut aproape 115 milioane de produse suspectate de incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala (DPI), fata de 103 milioane in 2010.

Denumire data monedei unice europene.
Materiale care invelesc un produs sau un ansamblu de produse in timpul manipularii, transportului,
Facultatea proprietarului de a intrebuinta bunul sau, culegand sau percepand in proprietate toate fructele pe care acesta le produce.
(Audit) Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Intreprindere care cumpara sau sconteaza facturile de la un fabricant sau de la un vanzator si urmareste incasarea pretului de la clienti.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)

Numarul de cazuri interceptate a crescut cu 15 % in comparatie cu 2010. Valoarea marfurilor interceptate a fost de aproape 1,3 miliarde de euro, fata de 1,1 miliarde de euro in 2010, potrivit raportului anual al Comisiei privind actiunile serviciilor vamale pentru protejarea DPI. Raportul publicat astazi furnizeaza, de asemenea, date statistice privind tipul, originea si metoda de transport ale produselor care incalca DPI retinute la frontierele externe ale UE. Principalele categorii de articole oprite in vama au fost medicamentele (24 %), materialele de ambalaj (21 %) si tigarile (18 %). Produsele de folosinta zilnica si produsele care ar putea fi periculoase pentru sanatatea si siguranta consumatorilor au reprezentat 28,6 % din totalitatea articolelor retinute, fata de 14,5 % in 2010. Cresterea numarului de colete postale retinute a continuat in 2011, 36 % dintre coletele retinute continand medicamente.

Algirdas A emeta, comisarul pentru impozitare si uniune vamala, audit si antifrauda, a declarat: ``Serviciile vamale ale UE se afla in prima linie de aparare impotriva produselor contrafacute care ameninta siguranta cetatenilor nostri si submineaza intreprinderile care desfasoara activitati legale. Raportul de astazi arata intensitatea si importanta actiunilor serviciilor vamale in acest domeniu . Voi continua sa insist in favoarea unei si mai bune protejari a drepturilor de proprietate intelectuala in Europa, prin intermediul conlucrarii cu partenerii internationali, cu sectoarele industriale si cu statele membre.``

In ceea ce priveste provenienta produselor contrafacute, China a fost, in continuare, principala sursa, din aceasta tara provenind 73 % din totalul articolelor care incalca DPI. In cazul anumitor categorii de produse, alte tari raman sursele principale, de exemplu Turcia pentru alimente, Panama pentru bauturi alcoolice, Thailanda pentru bauturi nealcoolice si Hong Kong pentru telefoane mobile. Aproximativ 90 % din totalul produselor oprite in vama fie au fost distruse, fie au facut obiectul unor actiuni in justitie pentru identificarea incalcarii.

Astfel cum se subliniaza in Strategia UE 2020, protectia DPI reprezinta una dintre pietrele de temelie ale economiei UE si un factor determinant pentru cresterea sa viitoare in domenii precum cercetarea, inovarea si ocuparea fortei de munca . Asigurarea respectarii efective a DPI este, de asemenea, esentiala pentru sanatate si siguranta, deoarece anumite produse contrafacute (cum ar fi produsele alimentare, produsele pentru intretinere corporala si jucariile pentru copii), care sunt fabricate intr-un mediu nereglementat, pot reprezenta o amenintare serioasa la adresa cetatenilor.

Serviciile vamale ale UE joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste oprirea intrarii in UE a produselor care incalca drepturile de proprietate intelectuala. Comisia desfasoara o serie de actiuni de consolidare a competentelor autoritatilor vamale, in vederea combaterii unor astfel de schimburi comerciale. La 24 mai 2011, Comisia a adoptat o propunere pentru un nou regulament privind asigurarea de catre autoritatile vamale a respectarii DPI, ca parte a unui amplu pachet de masuri in materie de drepturi de proprietate intelectuala (a se vedea IP/11/630, MEMO/11/327).

Totodata, buna cooperare cu partenerii comerciali poate contribui in mod semnificativ la prevenirea exportarii catre Uniunea Europeana a marfurilor care incalca DPI. In 2009, UE si China au semnat un plan de actiune care vizeaza in mod specific consolidarea cooperarii in ceea ce priveste asigurarea de catre autoritatile vamale a respectarii DPI (IP/09/193). In 2010, acest plan de actiune a fost extins pana la sfarsitul anului 2012 (IP/10/1079). Cooperarea cu industria este, de asemenea, foarte importanta pentru garantarea detectarii corespunzatoare a marfurilor care incalca DPI. In cazul in care suspecteaza ca le sunt incalcate drepturile de proprietate intelectuala, intreprinderile pot solicita luarea de masuri de catre autoritatile vamale, iar informatiile furnizate de industrie ajuta autoritatile vamale sa efectueze controale cu obiective mai clare. Comisia a elaborat un manual adresat detinatorilor de drepturi, pentru a-i ajuta sa prezinte astfel de solicitari.Citeşte mai multe despre:    Proprietate intelectuala    Drepturi de autor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 40140

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 54004

Firma de avocatura CMS Romania isi muta birourile la One Tower
10 Aug 2021 | 1001

Ministerul Finantelor ofera ajutor de stat pentru investitiile de minimum 1 milion de euro
22 May 2019 | 537

CJUE aplica noi norme privind admiterea in principiu a recursurilor in cauzele care au beneficiat deja de o dubla examinare
02 May 2019 | 1001

Aplicarea retroactiva a legii cu privire la protectia marcilor inregistrate reprezinta o incalcare a Conventiei Europene a Drepturilor Omului
21 Apr 2019 | 604Articole Juridice

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Inregistrarea la EUIPO unei marci sonore prezentate in format audio
Sursa: EuroAvocatura.ro

Operatorii de platforme online nu fac in principiu ei insisi o comunicare publica a continuturilor protejate de dreptul de autor pe care utilizatorii lor le incarca in mod nelegal
Sursa: EuroAvocatura.ro

La incarcarea nelegala a unui film pe o platforma online nu poate solicita si adresa sa de e-mail sau IP ori numarul de telefon
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Comunicarea publica a fonogramelor. Obligatia utilizatorului de a achita organismelor de gestiune colectiva remuneratiile cuvenite atat artistilor interpreti sau executanti cat si producatorilor de fonograme
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 2516 din 24 noiembrie 2020

Elementele ce caracterizeaza un raport de munca. Prestarea muncii, subordonarea salariatului, organizarea si disciplina muncii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Suceava - Decizia civila nr. 364 din data de 2 aprilie 2019

Plata contravalorii concediului de odihna neefectuat. Achitarea sporului pentru munca suplimentara si muncii desfasurate in strainatate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel SUCEAVA - D E C I Z I A NR. 364 din 2 aprilie 2019