din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2850 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 11 persoane sunt cercetate pentru comiterea de infractiuni economice. Prejudiciu de peste 1,8 mil. de euro

11 persoane sunt cercetate pentru comiterea de infractiuni economice. Prejudiciu de peste 1,8 mil. de euro

  Publicat: 09 Oct 2012       1772 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
In cursul zilei de ieri au avut loc 10 perchezitii in Hunedoara la mai multe locuinte si sedii ale unor societati comerciale din Hunedoara detinute de 11 persoane suspectate de evaziune fiscala si delapidare.

Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
(lat. fraus, fraudis). Inducere in eroare, inselaciune, act de rea-credinta savarsit sprea a realiza un profit material prin atingere adusa drepturilor altei persoane
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Denumire data monedei unice europene.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infractional, constituit din 11 persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si delapidare.



In cauza sunt efectuate 10 perchezitii domiciliare, la locuintele suspectilor si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 11 persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

Membrii gruparii au obtinut beneficii financiare substantiale din efectuarea de operatiuni comerciale cu produse laminate si fier vechi si sustragerea societatilor pe care le administreaza de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat, in special TVA.

Suspectii au achizitionat, prin cesiune, mai multe societati comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achizitii intracomunitare, prin interpunerea lor in relatiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeana si beneficiarii reali ai marfurilor, respectiv societatile comerciale administrate de liderii gruparii, din municipiul Hunedoara.

Societatile intermediare controlate de suspecti facturau marfurile achizitionate din U.E. catre societatile comerciale beneficiare, fara calculul legal al T.V.A. datorata bugetului de stat si la aproximativ acelasi pret cu cel de achizitie din import, realizand o frauda de tip ``carusel``.

In aceasta modalitate, societatile comerciale beneficiare deduceau ilegal T.V.A. si practicau un pret de vanzare diminuat fata de pretul real al marfurilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la 1.800.000 de euro.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre S.R.I. si D.G.I.P.I..



Citeşte mai multe despre:    Infractiuni informatice    TVA    Perchezitie    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 1942

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 1426

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1882

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1525

Conferintele UpDate Work: Telemunca si munca la domiciliu. Reorganizarea angajatorilor si a activitatii salariatilor
03 Apr 2020 | 1490

Conferintele UpDate Work: Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
03 Apr 2020 | 1207



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Impozitele speciale prelevate pe cifra de afaceri a intreprinderilor de telecomunicatii si din sectorul comertului cu amanuntul sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Efectele Deciziei nr. 19/2019 pronuntata de ICCJ in ceea ce priveste curgerea termenului de prescriptie in cazul in care prejudiciul angajatorului este constatat prin decizie a Curtii de Conturi
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI � Decizia nr. 4957/ 05.11.2019

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

Conditii de deducere a TVA in cazul prestarii de servicii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1831 din 8 iunie 2016