din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1742 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi

Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ovidiu Silaghi

  Publicat: 12 Sep 2013       1429 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de SILAGHI OVIDIU IOAN, ministru al Transporturilor in perioada mai � decembrie 2012, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Paguba sau prejudiciu provocata unei persoane,
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Silaghi Ovidiu Ioan - membru al Parlamentului Romaniei.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Desfiintarea unui contract sinalagmatic cu executare succesiva, la cererea uneia dintre parti, ca urmare a faptului ca cealalta parte nu si-a executat in mod culpabil obligatiile contractactuale.
Contract incheiat intre un cumparator si un vanzator, prin care primul accepta sa cumpere, de la cel de-al doilea, o cantitate determinata dintr-un produs, la un pret dat, intr-o anumita perioada.
Silaghi Ovidiu Ioan - membru al Parlamentului Romaniei.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
S-a nascut la 28 septembrie 1882, in catunul Perchiu din comuna Huruiesti, judetul Bacau.
Silaghi Ovidiu Ioan - membru al Parlamentului Romaniei.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa, pentru ca, in schimb, sa isi exercite influenta asupra unor functionari din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. (structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor) pentru ca CNADNR S.A. sa efectueze in termen platile aferente contractelor incheiate de SC Romstrade SRL cu CNADNR S.A. si pentru continuarea derularii contractelor, in conditiile in care erau inregistrate intarzieri ale stadiului fizic al lucrarilor. Deschiderea acestor noi curse aeriene a fost solicitata pentru sustinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului si a avut drept consecinta inregistrarea unor pierderi de aproximativ 2.000.000 lei (circa 500.000 de euro) in dauna companiei aeriene.

Totodata, la data de 22 noiembrie 2012, invinuitul Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la Iordache Nelu suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plata aferente contractelor aflate in procedura de aprobare si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte .

In demersul sau, Silaghi Ovidiu Ioan a fost ajutat de invinuitul Span Remus Vasile .
Invinuitului Silaghi Ovidiu Ioan i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Trafic de influenta    DNA    Cercetari penale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1190

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1517

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 807

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1246

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1330

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 964Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006

Trafic de influenta. Art. 5 din Legea nr. 78/2000. Art. 6 din Legea nr. 78/2000. Incadrare juridica
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 2901 din 8 mai 2006