din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1740 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Planul Urbanistic General va indica zonele neconstruibile

Planul Urbanistic General va indica zonele neconstruibile

  Publicat: 02 Sep 2008       1398 citiri       Sursa: Ziare.com  


Planul Urbanistic General (PUG) va identifica obligatoriu zonele ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale (PUZ) sau de detaliu (PUD) si va stabili zonele cu interdictie temporara sau definitiva de construire, a hotarat miercuri Executivul.

1. Document prin care se face o instiintare (publica) cu caracter oficial.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Guvernul a modificat miercuri Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, "in vederea corectarii deficientelor existente in domeniul urbanismului", potrivit comunicatului remis de Executiv.

Astfel, actul normativ prevede limitarea derogarilor prin consolidarea planului urbanistic general (PUG) si incadrarea mult mai stricta a documentatiilor de ordin inferior (PUZ si PUD), anunta NewsIn.

Prin urmare, emiterea autorizatiilor de construire se va face direct, ca regula generala, in baza prevederilor Planului Urbanistic General, pentru zonele pentru care exista reglementari privind regimul juridic, economic si tehnic al imobilelor.
Planul Urbanistic General va identifica in mod obligatoriu zonele cu reglementari ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale sau de detaliu, va contine lista principalelor proiecte de dezvoltare, va stabili zonele cu interdictie temporara sau definitiva de construire si va prevedea zonele in care se preconizeaza operatiuni de regenerare urbana.

Planul Urbanistic Zonal va fi elaborat numai dupa emiterea unui aviz de oportunitate eliberat de administratia publica locala, care va prevedea teritoriul ce urmeaza a fi reglementat si dotarile de interes public necesare.

Acesta va putea modifica reglementari din Planul Urbanistic General cu privire la regimul de construire, inaltimea maxima admisa, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) si retragerea cladirilor fata de aliniament.

Guvernul a mai decis ca autoritatile sa asigure "in mod obligatoriu" participarea publicului la toate deciziile privind amenajarea teritoriului si urbanismul, prin informare si consultare.

Modalitatile concrete de consultare vor fi prevazute in "Procedura de informare si consultare a populatiei pentru planurile de urbanism si amenajarea teritoriului", care va fi elaborata pana la sfarsitul anului 2008.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...