din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3742 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DNA solicita arestarea preventiva a vicepresedintelui Ligii Transportatorilor din Romania

DNA solicita arestarea preventiva a vicepresedintelui Ligii Transportatorilor din Romania

  Publicat: 25 Mar 2014       1917 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Sectia de Combatere a Coruptiei au propus inlocuirea controlului judiciar aplicat inculpatei CALIN IOANA, fost vicepresedinte al Ligii Transportatorilor din Romania, cu masura arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunilor concurente de:

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Procesul repetitiv realizat dupa o prima evaluare completa a ofertelor,
Desemneaza persoana juridica, autoritatea publica locala, asociatia de persoane juridice/autoritati publice locale, care beneficiaza de finantare provenind din asistenta financiara nerambursabila, ca urmare a selectarii cererii de finantare.
Denumire data monedei unice europene.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Denumire data monedei unice europene.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Situatie care consta in indeplinirea, potrivit cerintelor legii, a actelor de chemare a persoanelor interesate in fata organului de jurisdictie ori a organelor de urmarire penala.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si regulile referitoare la desfasurarea procesului civil.
Situatie care consta in indeplinirea, potrivit cerintelor legii, a actelor de chemare a persoanelor interesate in fata organului de jurisdictie ori a organelor de urmarire penala.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- trei infractiuni de trafic de influenta;
- doua infractiuni de spalare a banilor.

Din referatul cu propunere de inlocuire a masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva, intocmit de procurori, a rezultat ca exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora:
In cursul anului 2008, inculpata Calin Ioana, la acel moment vicepresedinte al Ligii Transportatorilor din Romania, a pretins si a primit de la doi denuntatori suma de 1.000.000 lei (aproximativ 225.000 euro), cu promisiunea ca, prin relatiile pe care le are la Ministerul Turismului, le va facilita obtinerea in concesiune, pe o perioada de 49 ani, a unor hoteluri situate pe litoralul romanesc si pe Valea Prahovei.
Cu banii obtinuti din savarsirea de infractiuni, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora, inculpata a cumparat in anii 2011 si 2013, pe numele parintilor sai, 2 imobile situate in jud. Sibiu.

Raportat la retinerea in sarcina inculpatei a celor doua infractiuni, fata de aceasta s-a dispus luarea masurii controlului judiciar, incepand cu data de 13 februarie 2014, incluzand si interdictia de a parasi tara.

La data de 12 martie 2014, un alt denuntator a sesizat faptul ca, in contextul unei intalniri pe care a avut-o cu inculpata Calin Ioana in aceeasi zi, aceasta din urma i-a promis ca, in baza relatiilor pe care le are, firma denuntatorului va castiga o licitatie privind o lucrare de extindere a retelei de canalizare si colectare in orasele Azuga, Busteni si Sinaia, din jud. Prahova, al carei beneficiar este Hidro-Prahova SA.
Pentru acest ``serviciu`` inculpata i-a pretins denuntatorului un procent de 2% din suma de 55.242.226 lei (valoarea lucrarii), reprezentand aproximativ 1.110.000 lei, din care, in cateva zile, trebuia sa-i achite un avans, in valoare de 15.000 euro, in urmatoarea modalitate: 7.500 euro in numerar si 7.500 euro prin transfer bancar in ziua achitarii celor in numerar .
La data de 21 martie 2014, la insistentele inculpatei, pentru primirea unui avans din suma totala pretinsa anterior, denuntatorul s-a intalnit cu aceasta intr-un restaurant din jud. Brasov.
De aici, cei doi s-au deplasat la un birou notarial din jud. Brasov unde, in contextul intocmirii unui act fictiv de imprumut, inculpata Calin Ioana a primit de la denuntator suma de 7.500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatei i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand a fi prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunerea de inlocuire a controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile .

La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penal este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    DNA    Transporturi    Arestare preventiva

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1151

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 1244

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 1042

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1090

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1301

Impactul starii de urgenta in Domeniul muncii si protectiei sociale
16 Mar 2020 | 1406



Articole Juridice

OPINIE privind directiva europeana prin care se consolideaza drepturile lucratorilor detasati
Sursa: EuroAvocatura.ro

Izolarea si carantina in coronacriza. Efecte juridice si economico-sociale
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019

Rolul activ al instantei de judecata in litigiile de munca. Constatarea din oficiu a nulitatii deciziei de sanctionare disciplinara pentru lipsa descrierii faptei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizia civila nr. 1222/2017 din 13.10.2017