din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1911 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » DNA a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a unui fost primar din judetul Ilfov

DNA a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a unui fost primar din judetul Ilfov

  Publicat: 10 Nov 2015       1231 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Radulescu Ioan, fost primar al comunei Copaceni, jud. Ilfov, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita si a doua infractiuni de trafic de influenta .

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea terenurilor (inclusiv cele acoperite de ape) de pe teritoriul unei tari.
Denumire data monedei unice europene.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Totalitatea terenurilor (inclusiv cele acoperite de ape) de pe teritoriul unei tari.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Totalitatea terenurilor (inclusiv cele acoperite de ape) de pe teritoriul unei tari.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Totalitatea terenurilor (inclusiv cele acoperite de ape) de pe teritoriul unei tari.
S-a nascut la data de 1 septembrie 1947 in loc. Fauresti, jud. Maramures.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:


In cursul lunii martie 2008, inculpatul Radulescu Ioan, in calitate de primar al comunei Copaceni, jud. Ilfov (calitate ce ii conferea de drept functia de presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni), a pretins si primit de la o persoana denuntatoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, in echivalent lei si euro), urmand ca in schimb, inculpatul sa actioneze (avand in vedere atributiile sale de Presedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni) si sa intervina pe langa ceilalti membri ai Comisiei, astfel incat suprafetele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe anumite suprafete de teren din comuna Copaceni, jud. Ilfov si care intentionau sa instraineze dreptul de proprietate, sa fie pozitionate una langa alta in cadrul unui plan parcelar (intocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copaceni).


In acest fel, terenurile in discutie urmau sa fie amplasate unul langa altul, iar ulterior, in beneficiul denuntatorului cumparator, acestea sa poata fi alipite, rezultatul urmand sa fie o suprafata de teren mai mare, ca si tot unitar, pana la o suprafata totala de 10 - 20 ha teren agricol.


In luna octombrie 2015, pe fondul discutiilor purtate cu reprezentantii persoanei denuntatoare (ce ii solicitau restituirea "datoriei" de 140.000 de euro), inculpatul Radulescu Ioan (in contextul in care nu mai exercita functia de primar al comunei Copaceni, jud. Ilfov) a pretins foloase constand in nerestituirea "datoriei" de 140.000 de euro, urmand ca in schimb sa intervina pe langa actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copaceni, in vederea definitivarii planului parcelar conform intelegerii initiale avute cu denuntatorul la nivelul lunii martie 2008.


In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui teren ce apartine inculpatului Radulescu Ioan .


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    trimitere in judecata    arest preventiv    luare de mita    trafic de influenta    concurs de infractriuni    prezumtia de nevinovatie    Codul de procedura penala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1166

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1484

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 784

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1227

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1310

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 943Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019