din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3234 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » In anul 2017 pensionarii au la dispozitie peste 56.000 de bilete de tratament balnear

In anul 2017 pensionarii au la dispozitie peste 56.000 de bilete de tratament balnear

  Publicat: 04 Mar 2017       974 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Guvernul a stabilit atat numarul biletelor de tratament balnear acordate prin unitatile de tratament balnear care apartin Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2017, cat si faptul ca, pe langa acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear si cu alti operatori economici interesati.

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

Astfel, pentru anul in curs, in unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice se asigura un numar de 56.394 de locuri.


Biletele de tratament pentru pensionari si asiguratii sistemului public de pensii sunt finantate din bugetul asigurarilor sociale de stat . Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durata de 16 zile . Pretul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masa si 12 zile de tratament.


La numarul de bilete de tratament acordate prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice se adauga numarul de locuri la tratament balnear ce urmeaza sa fie contractate cu alti operatori economici interesati, in limita sumelor prevazute in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017. Cu aceasta destinatie, in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017 au fost alocate peste 319 milioane de lei.


Numarul total de locuri la tratament balnear se va stabili in urma finalizarii procedurii de achizitie, respectiv dupa atribuirea contractelor, in functie de preturile ofertate pe bilet de operatorii economici interesati.


Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete. Persoanele indreptatite pot beneficia de un singur bilet de tratament in perioada unui an calendaristic.


Casa Nationala de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii si deconteaza costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurarilor Sociale de Stat pe anul 2017.


Informatii suplimentare:


In anul 2016 a fost asigurat un numar de 59.641 de biletele de tratament balnear prin unitatile de tratament balnear ale Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).


In anul 2016 s-au contractat, in total, 234.880 de bilete de tratament balnear.



Citeşte mai multe despre:    Pensionari    Bilete de tratament    Casa Nationala de Pensii Publice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13688

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2227

Persoanele care nu au calitatea de pensionar si care vor sa isi completeze stagiul de cotizare pentru dreptul de pensie vor putea sa plateasca retroactiv contributia la sistemul public de pensii pentru cel mult 6 ani
30 Sep 2020 | 2297

Salariatii din industria de armament vor beneficia de recunoasterea conditiilor speciale de munca si de flexibilizarea varstei de pensionare
02 Jul 2020 | 1343

CNPP supenda activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear
18 Mar 2020 | 797

Activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate va fi suspendata incepand cu data de 16.03.2020
18 Mar 2020 | 810



Articole Juridice

Revizuire decizie de pensionare. Reintegrarea salariatului dupa incetarea de drept a contractului de munca pe temeiul pensionarii
Sursa: avocat Gales Iulia | MCP Cabinet avocati

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cele mai importante 7 modificari aduse de O.U.G. nr. 82/2017
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Acordarea drepturilor salariale prevazute in contractul colectiv de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Venituri care nu intra in categoria �veniturilor din alte surse� si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati