din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3814 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » A fost initiat un proiect de lege privind eliminarea standardelor duble la produsele de import

A fost initiat un proiect de lege privind eliminarea standardelor duble la produsele de import

  Publicat: 22 May 2019       752 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Produse agroalimentare care pot fi donate conform prevederilor prezentei legi
Proiectul de lege a fost initiat de mai multi deputati. Acesta contine prevederi ce au in vedere eliminarea dublului standard in produse precum si aplicarea de sanctiuni firmelor care vand astfel de servicii sau produse .

Materiale care invelesc un produs sau un ansamblu de produse in timpul manipularii, transportului,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Conform expunerii de motive, ``analizele facute in Romania au scos la iveala ca unele produse comercializate, desi sunt sigure, au o calitate mai slaba decat aceleasi produse cu acelasi ambalaj din Europa de Vest. Acest lucru variaza de la o cantitate mai mica de carne in produsele din carne pana la mai putina cacao in ciocolata, lipsa portocalelor in sucul de portocale si inlocuirea zaharului cu sirop sau indulcitori artificiali sau mai putina substanta activa in produsele farmaceutice sau detergenti.``
Prevederile proiectului de lege ar urma sa se aplice tuturor persoanelor fizice si juridice desfasurand relatii comerciale cu produse de larg consum, carburanti, servicii financiare, produse agroalimentare,servicii de telefonie si internet si servicii turistice.
Prin ``dublu standard de calitate a produselor sau serviciilor pentru consumatori``, in sensul proiectului de lege, se intelege producerea si comercializarea unui produs/serviciu ca fiind identic cu aceleasi produs vandut in alte state membre, in conditiile in care, in realitate, respectivul produs are in mod semnificativ o compozitie sau caracteristici diferite nejustificate.
Comercializarea produselor si serviciilor pentru consumatori cu standarde duble de calitate constituie o practica inselatoare si atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz.
In conformitate cu prevederile proiectului, produsele supuse dublului standard vor fi confiscate si retrase de la vanzare. Autoritatile care vor constata contraventiile si aplica sanctiunile vor fi Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului si dupa caz, de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Daca abaterile sunt repetate, noul act prevede suspendarea autorizatiei de functionare a comerciantului si tragerea la raspundere, daca e cazul, civila, contraventionala si penala.



Citeşte mai multe despre:    Proiect de lege    Parlamentul Romaniei    Practici inselatoare    Dublu standard    Produse de import    ANSVSA    ANPC

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Modificari aduse la Codul muncii si Legea pensiilor. Legi promulgate in data de 30 septembrie 2020
01 Oct 2020 | 2738

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 1042

GDPR. Precizarile MInisterului Educatiei privind publicarea tezelor de doctorat
20 Feb 2020 | 1142

Un alt Cod administrativ al Romaniei a fost propus in Senat pentru dezbatere
02 Nov 2019 | 1496

Proiect de lege: decontarea pe viata a tratamentului victimelor de la clubul Colectiv
31 Oct 2019 | 1034

Alocatiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflatiei de la 01.01.2020
16 Oct 2019 | 1065



Articole Juridice

Telefonul mobil - sursa de tragedii in trafic. Propunerile MAI de modificare a Codului Rutier
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea salarizarii unice nu instituie o procedura prealabila in litigiile privind stabilirea si plata drepturilor salariale
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Nota critica asupra initiativei de propunere legislativa de modificare si completare a Legii medierii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Cegolea impotriva Romaniei. Discriminare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr 467/2016 - Legea pentru modificarea Codului Penal si a Legii Organizarii judiciare este neconstitutionala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei