din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2126 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul pregateste plata TVA la incasarea facturii

Guvernul pregateste plata TVA la incasarea facturii

  Publicat: 19 Jan 2009       1529 citiri       Sursa: Gandul.info  


Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Dupa mai bine de zece ani de zile in care firmele erau obligate sa plateasca TVA catre stat chiar din momentul emiterii facturii, chit ca ea era achitata cu intarziere sau chiar deloc, in ultima perioada se pune tot mai mult problema modificarii legislatiei in domeniu .

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Tratatul de la Amsterdam a intarit rolul si pozitia Presedintelui Comisiei. Conform noului Tratat, Guvernele Statelor Membre desemneaza de comun acord persoana pe care intentioneaza sa o numeasca Presedinte, alegere care va trebui aprobata de Parlamentul European.
(Cartel) Grup de companii sau de tari care actioneaza impreuna pentru a influenta oferta si pretul anumitor bunuri sau servicii, regland (carteland) in acest fel productia si marketingul.
Incheierea unor acte ori savarsirea unor fapte juridice de catre debitor, prin care sunt prejudiciate interesele creditorului ori ale creditorilor sai.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Ceea ce ar insemna ca obligatia de plata a TVA sa fie stabilita la momentul incasarii facturii si, astfel, sa fie eliminata creditarea statului de catre companiile private.

Prezent, la finele saptamanii trecute, la o conferinta patronala, presedintelui Traian Basescu i-a fost adresata din partea mediului de afaceri solicitarea de modificare a legislatiei in privinta platii TVA. "Am preluat semnalul si cu certitudine ca la ora asta l-a preluat si Guvernul. Nu stiu care va fi reactia Guvernului, cum se va armoniza nevoia urgenta de bani cu solicitarea pe care ati facut-o prin domnul Paunescu (George Constantin Paunescu - n.red.)", a spus presedintele . In aceeasi zi, dupa o intalnire la Ministerul Finantelor, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus ca masura are sanse ridicate de a primi acceptul MF, intrucat marii contribuabili sunt monitorizati si depun documente lunar, ceea ce nu permite fraudarea .

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a refuzat sa se pronunte transant in legatura cu aceasta modificare, spunand ca totul va fi lamurit odata cu definitivarea, pe 22 ianuarie, a pachetului de masuri anticriza. "Am constituit trei grupuri de lucruri si pe data de 22 trebuie sa prezinte masurile din programul anticriza, pe care le stiti structurate. Imi voi permite sa fac evaluarea impactului asupra proiectiei bugetare. Cu voia dumneavoastra, am sa le dau curs si apoi le voi face publice", a spus ministrul la finalul sedintei de guvern de vineri seara.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...