din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3023 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 28.2 milioane euro de la Uniunea Europeana

28.2 milioane euro de la Uniunea Europeana

  Publicat: 13 Feb 2009       927 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Romania va primi in anul 2009 suma totala de 28.2 milioane euro de la Uniunea Europeana pentru punerea in aplicare a programului anual de distribuire a alimentelor, provenite din stocurile comunitare de interventie, catre persoanele defavorizate din tara noastra.

Denumire data monedei unice europene.
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.
A furniza, a preda marfuri, a presta servicii etc.
Perioada estimata pentru selectarea operatorilor economici prin licitatie, incheierea contractelor si distributia produselor va fi martie-decembrie 2009.

Din suma totala, peste 26,7 milioane euro sunt destinate achizitionarii de faina alba de grau si zahar alb standard, diferenta constituind acoperirea cheltuielilor administrative si de transport .

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), a publicat anuntul de intentie in sistemul electronic de achizitii publice in vederea organizarii licitatiei publice pentru desemnarea furnizorilor care vor prelua alimentele din depozitele comunitare si le vor distribui, mai apoi, persoanelor defavorizate din Romania.

In oferta de participare la licitatie sunt foarte clar stabilite natura si caracteristicile produselor care trebuie furnizate, cerintele referitoare la ambalare si marcare, precum si celelalte obligatii legate de furnizare, iar selectarea agentilor economici care vor livra produsele catre depozite se va face prin emiterea de invitatii la licitatii conform OUG nr. 34/2006. Urmarirea derularii contractelor se afla in sarcina Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Avand in vedere experienta anului trecut � primul an in care a fost derulat Programul in Romania, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) urmeaza sa modifice si sa completeze H.G. nr. 410/2008 sub aspectele largirii ariei persoanelor beneficiare avand in vedere marirea sumei acordate Romaniei cu 26% fata de anul trecut si desemnarii organismelor responsabile cu gestionarea si distribuirea produselor catre beneficiari (organizatii caritabile, Biserica).

Organele de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale vor monitoriza in permanenta indeplinirea Programului de catre APIA.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...