din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2994 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Chiuariu si-a trimis demisia la cabinetului premierului

Chiuariu si-a trimis demisia la cabinetului premierului

  Publicat: 10 Dec 2007       2401 citiri       Sursa: Mediafax  


Demisia ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost primita, luni dupa-amiaza, la cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu.
Demisia a fost depusa prin intermediul aghiotantului ministrului, in jurul orei 15.30.

1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Dorinta populatiei si a companiilor de a detine active care pot fi usor schimbate contra bunurilor si serviciilor.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Posturile dinamice se refera la pozitia corpului atunci cand corpul si/sau membrele sunt in miscare, cum ar fi in timpului mersului.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Basescu Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Este dreptul subiectiv ce apartine statului sau unitatilor administrativ-teritoriale si are ca obiect bunurile care, fie prin natura lor, fie printr-o dispozitie a legii sunt de uz sau de utilitate publica.
Totalitatea bunurilor mobile si imobile, precum si a altor valori cu care un asociat participa la constituirea sau majorarea capitalului social al unei societati comerciale.
Nagy Bela - membru al Parlamentului Romaniei.
Depasire a legalitatii,
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Confirmare intr-o anumita functie
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea clientilor unei firme, local, avocat, medic etc.
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la functie si a promis ca atunci cand "aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit" se va intoarce pentru a continua reforma in justitie.

Chiuariu a spus ca l-a anuntat inca de sambata pe premierul Calin Popescu Tariceanu despre decizia sa de a demisiona si ca, desi il sustine, seful Guvernului ii va accepta cererea .

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca lanseaza un apel public la intelepciune si la o remaniere a ministrului Justitiei, apreciind ca ar fi grav daca acesta ar ajunge in fata procurorilor din aceasta postura .

Tudor Chiuariu a preluat conducerea Ministerului Justitiei la inceputul lunii aprilie, odata cu reorganizarea Executivului prin scoaterea PD de la guvernare, mandatul sau, preluat de la Monica Macovei, fiind marcat de conflicte cu presedintele Traian Basescu .

Acestea s-au accentuat dupa ce Departamentul National Anticoruptie (DNA) a anuntat, la 10 septembrie - urmare a solicitarii presei dupa ce liderul PIN Cosmin Gusa anuntase faptul ca ministrul Justitiei este cercertat de DNA - ca s-a sesizat in urma unei stiri de televiziune cu privire la legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, precum si cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai in diferite firme .

In acest dosar, in cursul lunii aprilie 2007, procurorii au extins verificarile cu privire la modul in care imobilul situat in Bucuresti, Calea Victoriei 133-135, definit ca fiind proprietate publica a statului conform HG 550/1996 si HG 1.034/2001, a fost constituit de catre Compania Nationala Posta Romana ca aport la capitalul social al firmei private Imopost Developments.

Cercetarile au vizat, intre altele, si circumstantele emiterii HG 377/2007 privind regimul juridic in cauza, transferat din administrarea Consiliului General al municipiului Bucuresti in cea a companiei Posta Romana, inclusiv notele de fundamentare emise de Ministerul Comunicatiilor si Ministerul Justitiei, precum si documentatia si avizele necesare.

La jumatatea lunii septembrie, seful DNA, Daniel Morar, a cerut acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru inceperea urmaririi penale a lui Tudor Chiuariu si a fostului ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy .

Szolt Nagy si Tudor Chiuariu au fost astfel acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea unui avantaj patrimonial, infractiune conexa celor de coruptie.

Ministerul Justitiei a precizat atunci ca Hotararea de Guvern prin care terenul a fost trecut in administrarea Postei Romane s-a bazat pe certificatul de atestare a dreptului de proprietate al companiei, iar decizia Executivului nu a scos terenul din proprietatea statului.

Conflictul dintre presedintele Traian Basescu si ministrul Justitiei a continuat, Chiuariu fiind calificat de catre seful statului drept "un tanar mafiot obraznic" pe motiv ca ar intentiona sa desfiinteze DNA, ar schimba legi pentru a nu ajunge in fata procurorilor si ar servi o anumita clientela.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...