din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1969 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu directorul regional pentru FNUAP

Intrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu directorul regional pentru FNUAP

  Publicat: 21 Feb 2009       955 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a avut, la 19 februarie 2009, o intrevedere de lucru cu Thea Fierens, director regional pentru Europa de Est si Asia Centrala al Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (FNUAP).

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice
La intrevedere au mai participat, din partea FNUAP, Marlene Francois Lays, reprezentantul FNUAP in Romania si director de tara pentru Belarus, Bulgaria, FRI a Macedoniei, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina, precum si Mihai Horga, reprezentant adjunct al FNUAP in Romania.

In cadrul intrevederii au fost abordate stadiul cooperarii dintre Romania si FNUAP, in contextul incheierii, in anul 2009, a Programului de tara pentru Romania (2005 � 2009), implementarea proiectelor de asistenta tehnica cu finantare ODA (Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare) din partea Romaniei, fiind, totodata, realizat un schimb de idei privind viitorul activitatilor FNUAP in Romania, dupa anul 2009.

In contextul incheierii, la sfarsitul anului 2009, a Programului de tara pentru Romania urmeaza sa se identifice, prin intermediul unui proces de reflectie, un nou cadru de cooperare intre Romania si FNUAP, care sa aiba la baza proiecte de asistenta atat pentru Romania, cat si pentru unele tari din regiune, prin intermediul ODA.

A fost evocata necesitatea stimularii formarii de experti romani in domeniul demografic.

Totodata, a fost abordata relatia schimbari climatice � populatie, prin prisma implicatiilor inclusiv asupra trendului demografic, precum si necesitatea identificarii de proiecte privind combaterea violentei domestice, inclusiv pentru perfectionarea sistemului de colectare a datelor specifice.

Un alt domeniu abordat a fost acela al sanatatii reproducerii, fiind avansata ideea realizarii de proiecte in domeniu, adaptate categoriilor defavorizate si tinerilor.

A fost exprimata aprecierea pentru contributia Romaniei, prin intermediul ODA, pentru cele 4 proiecte de asistenta in Republica Moldova si Serbia, deja puse in aplicare.

In contextul ODA, directorul regional pentru Europa de Est si Asia Centrala al FNUAP conteaza pe diseminarea de catre Romania a bunelor practici pe care tara noastra le-a dezvoltat in regiune.


----------------

Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (FNUAP) a fost infiintat in anul 1969 de catre Adunarea Generala a ONU si are sediul la New York.

FNUAP este o institutie de dezvoltare internationala, care promoveaza dreptul fiecarei femei, fiecarui barbat si copil de a se bucura de o viata sanatoasa si de sanse egale. FNUAP sprijina tarile in folosirea datelor privind populatia pentru politici si programe destinate reducerii saraciei si asigurarii ca fiecare viata este in siguranta, fiecare femeie este tratata cu demnitate si respect.

FNUAP activeaza in peste 160 de tari din intreaga lume.

FNUAP este cea mai mare sursa de finantare multilaterala in domeniul sanatatii reproducerii din lume.

FNUAP si-a inceput activitatea de colaborare cu Romania in 1973, sprijinind organizarea, la Bucuresti, in 1974, a celei de-a III-a Conferinte Mondiale privind Populatia.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...