din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3052 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » PE a lansat cea de-a doua competitii nationale Euroscola

PE a lansat cea de-a doua competitii nationale Euroscola

  Publicat: 04 Mar 2009       1115 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Biroul de Informare al Parlamentului European anunta lansarea celei de-a doua competitii nationale Euroscola destinate liceelor din intreaga tara.

Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
La 30 de ani de la primele alegeri europene directe, 375 de milioane de cetateni europeni sunt chemati la vot in 27 de state membre, pentru a vota 732 de deputati europeni. Este vorba despre unul dintre cele mai mari exercitii democratice din lume, pentru a vota cea mai mare adunare parlamentara multinationala.

Prima etapa a concursului national Euroscola va avea loc intre 7 martie si 7 iunie 2009. Liceele care doresc sa participe la competitie trebuie ca in aceasta perioada sa organizeze si sa implementeze un eveniment legat de alegerile europene 2009, destinat unui anumit public tinta din comunitatea lor. Transmiterea proiectelor si a materialelor privind implementarea lor se va face prin scrisoare recomandata pana la data de 1 iulie 2009 (data postei), pe adresa postala a Biroului de Informare. Un liceu va trimite un singur proiect de eveniment, cele care vor trimite mai multe vor fi eliminate din competitie.

A doua etapa a concursului national va avea loc intre 1 septembrie si 15 octombrie 2009. La data de 1 septembrie 2009, vor fi anuntate cele 50 de evenimente (proiecte) castigatoare ale primei etape. In etapa a doua, aceste 50 de licee vor primi o tema de eseu privind Parlamentul European, eseu pe care il vor elabora in limba engleza sau franceza si il vor trimite la Biroul de Informare prin scrisoare recomandata pana
cel mai tarziu la data de 15 octombrie 2009 (data postei). Primele licee clasate in urma cumulului de puncte obtinute in etapa 1 si a 2-a vor participa la evenimentele Euroscola de la Strasbourg din cursul anului 2010.

Mai multe informatii despre desfasurarea concursului si despre competitia Euroscola puteti gasi pe pagina de internet a Biroului de Informare: www.europarl.ro.

Background

Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeana si pentru a promova participarea lor la constructia Uniunii Europene.

Scopul programului este sa ii aduca impreuna pe copiii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum functioneaza Parlamentul European, dar si de a se cunoaste intre ei, de a invata despre modul de viata, despre viziunile si asteptarile tinerilor din alte state membre ale UE.

Zilele Euroscola sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an. La fiecare eveniment, se aduna sute de copii din toata Uniunea Europeana pentru a impartasi experiente, ganduri, opinii despre Europa si pentru a concura pe diverse teme privind constructia si viitorul Europei.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...