din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2158 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Tichetele de vacanta ar putea intra pe piata in doua saptamani

Tichetele de vacanta ar putea intra pe piata in doua saptamani

  Publicat: 26 Mar 2009       1799 citiri       Sursa: NewsIn  


Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, a declarat, miercuri, ca este posibil ca tichetele de vacanta sa fie operationale in doua saptamani.

Numirea in functia de reprezentant diplomatic permanent intr-un stat strain
Este perioada in care se efectueaza concediile de odihna cuvenite personalului instantelor, cu exceptia instantelor in materie penala, pentru cauzele cu arestati;
Este perioada in care se efectueaza concediile de odihna cuvenite personalului instantelor, cu exceptia instantelor in materie penala, pentru cauzele cu arestati;
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
"Ministerul de Finante s-a miscat neasteptat de repede si ne-a informat ca procesul de finalizare a mijloacelor de acreditare a emitentilor de tichete de vacanta este in derulare. Astfel, avem semnale ca saptamana viitoare vor putea fi acreditati emitentii urmand ca in doua saptamani tichetele sa apara pe piata" a declarat seful ANAT.

Fostul secretar de stat pe turism, Lucia Morariu, a declarat recent, pentru NewsIn, ca agentiile de turism care sunt specializate pe oferte in strainatate vor adopta pachete turistice si pentru destinatiile interne pentru a putea adera la programul tichetelor de vacanta .

De asemenea, aceasta a precizat ca in ceea ce priveste numarul touroperatorilor care vor accesa programul se asteapta ca toate agentiile sa adere la sistemul tichetelor de vacanta .

Morariu a adaugat ca ordinea destinatiilor preferate de angajatii care vor beneficia de tichetele de vacanta va fi: litoralul balnearul si muntele.

Guvernul a adoptat, in luna februarie, o ordonanta de urgenta privind acordarea tichetelor de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.

Tichetele de vacanta sunt emise de catre unitati specializate, autorizate de Ministerul Finantelor Publice, si se pot folosi doar pentru achizitionarea de pachete de servicii turistice in unitatile turistice avizate de Ministerul Turismului.

Tichetele de vacanta au termen de valabilitate un an de la data emiterii, iar valorile nominale permise pentru tichetele de vacanta sunt de 10, 20, 30, 40 si 50 de lei. Contravaloarea tichetelor de vacanta nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...