din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2666 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » INEP: seminar de pregatire in domeniul protectiei datelor personale

INEP: seminar de pregatire in domeniul protectiei datelor personale

  Publicat: 13 Apr 2009       2045 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In perioada 26-27 martie 2009 a avut loc, in municipiul Brasov, un seminar de pregatire in domeniul protectiei datelor personale, organizat de Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor, cu participarea reprezentantilor structurilor de evidenta a persoanelor din intreaga tara si ai INEP.

(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,

Obiectivul principal al reuniunii l-a reprezentat analizarea regulilor generale privind prelucrarea datelor cu caracter personal in spatiul Schengen.

La invitatia organizatorilor, reprezentantii Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal au sustinut prezentarea cu tema : "Aspecte teoretice si practice privind furnizarea datelor cu caracter personal".

Conditiile in care se realizeaza transmiterea datelor catre alte autoritati publice au fost analizate pe larg, raportat la principiul existentei consimtamantului persoanei implicate, statuat prin Legea nr. 677/2001.

A fost subliniata in mod deosebit necesitatea realizarii unei informari complete a persoanelor prin afisare la avizierele structurilor de evidenta a persoanelor, inclusiv pe site-urile acestora, precum si importanta respectarii dreptului de acces, interventie si opozitie al fiecarei persoane .

In contextul in care majoritatea directiilor/serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor - in calitate de operatori de date personale - a notificat Autoritatii nationale de supraveghere prelucrarile efectuate, a fost adusa in atentia participantilor schimbarea intervenita in formularul care se utilizeaza de operatori, ca urmare a publicarii Deciziei nr. 95/2008.

In ceea ce priveste transferul datelor cu caracter personal in state terte, in domeniul evidentei persoanelor, acesta se realizeaza numai prin intermediul INEP.

Una din concluziile reuniunii a fost aceea de reactualizare a Ghidului orientativ elaborat de INEP cu avizul Autoritatii nationale de supraveghere .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...