din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2723 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM avertizeaza public asupra atitudinii periculoase manifestate de catre ministrul MJLC

CSM avertizeaza public asupra atitudinii periculoase manifestate de catre ministrul MJLC

  Publicat: 22 May 2009       891 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Consiliul Superior al Magistraturii avertizeaza public asupra atitudinii nepotrivite si deosebit de periculoase manifestate de catre domnul ministru al justitiei si libertatilor cetatenesti in legatura cu modificarile referitoare la legile justitiei, cu declaratiile din mass-media si atacurile nejustificate la adresa CSM.

Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala;
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Readucerea la masa succesorala de catre anumiti mostenitori mai inainte de imparteala mostenirii, a bunurilor si sumelor primite cu titlu de donatie,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.

Consiliul Superior al Magistraturii isi manifesta indignarea in raport de lipsa de transparenta cu care MJLC doreste sa aduca modificari celor 3 legi privind justitia. Astfel, desi modificarile pe care MJLC doreste sa le aduca celor 3 legi sunt de substanta, evita sa consulte magistratii, primii care vor fi pusi sa le respecte si sa le aplice.
Consiliul constata cu ingrijorare faptul ca, sub pretextul existentei unor propuneri transmise de catre CSM si care sunt rezultatul consultarii colectivelor de magistrati, MJCL intentioneaza sa aduca modificari substantiale, lipsite de transparenta si care sa afecteze principiile de functionare a sistemului judiciar, fundamentate prin lege.
Atitudinea ministrului justitiei reprezinta, de fapt, lipsa de colaborare pe care o manifestat-o constant in raport cu magistratii si Consiliul Superior al Magistraturii. De altfel, in ultimul timp, ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti si-a manifestat disponibilitatea de conlucrare cu CSM doar la nivel declarativ. Lipsa ministrului de la lucrarile Consiliului Superior al Magistraturii a carui membru de drept este, confirma faptul ca apelul la conlucrare cu acest organism, facut public cu fiecare prilej, reprezinta doar o strategie de imagine.
In acest mod se urmareste impunerea propriei politici si crearea in constiinta opiniei publice a iluziei ca au loc dezbateri cu cei interesati si ca in acest mod statul de drept functioneaza, precum si transformarea consiliului intr-o anexa a ministerului.
In realitate insa, atitudinea ministrului justitiei reprezinta doar o modalitate de a-si acoperi propria neputinta in efectuarea reformelor de care justitia romana are atata nevoie si indeplinirea obligatiei asumate in luna ianuarie in fata altor reprezentanti ai puterii executive, cu privire la plata unor drepturi salariale pentru toti magistratii, materializat in Ordinul nr. 768/C/2009, pe care ulterior l-a revocat.
Lipsa de constanta a atitudinii ministrului este cu atat mai grava cu cat are loc pe fondul subfinantarii cronice a sistemului judiciar, careia instantele si parchetele cu greu ii mai pot face fata.
Consiliul Superior al Magistraturii va incunostinta magistratii in legatura cu toate demersurile efectuate pe langa celelalte puteri, pentru ca justitiei sa-i fie recunoscuta pozitia fireasca intr-un stat de drept .
Consiliul isi exprima convingerea ca o colaborare efectiva a celor doua componente importante ale sistemului judiciar (CSM si MJLC) este oportuna rezolvarii tuturor aspectelor ce tin de buna functionare a justitiei.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...