din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » CCIB deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite

CCIB deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite

  Publicat: 26 May 2009       1258 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organizatie neguvernamentala de utilitate publica, cu caracter autonom,
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) va colabora cu Ambasada Emiratelor Arabe Unite (EAU) la Bucuresti in vederea derularii in conditii optime a proiectelor sale ce vizeaza dezvoltarea relatiilor economice romano-emirateze.

Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
1. Persoana investita cu depline puteri de autoritate competenta dintr-un stat pentru a-l reprezenta la negocieri si la incheierea unui tratat international.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Dimitriu Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Dimitriu Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.

Aceasta a fost una dintre concluziile intrevederii pe care Sorin Dimitriu, presedintele CCIB si vicepresedinte CCIR, a avut-o cu ES Yacub Yousif Alhosani, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al EAU la Bucuresti.

Ca urmare a succesului deosebit inregistrat de misiunea economica organizata de Camera bucuresteana in EAU in luna aprilie, in prezent se afla in pregatire o alta misiune economica specializata, vizand companiile din domeniul proiectarii industriale, civile si arhitecturii. �Exista interes pentru piata emirateza pe acest segment. Avem deja companii care s-au inscris la aceasta misiune, desi evenimentul va avea loc de abia in luna septembrie�, a declarat presedintele Camerei bucurestene. �Cu acest prilej, speram sa semnam si acordurile de colaborare cu camerele de comert din Abu Dhabi si Dubai, dupa ce in aprilie am semnat un astfel de acord cu CCI Sharjah �, a continuat Sorin Dimitriu .

In baza acestui acord, se va deschide o expozitie permanenta cu produse romanesti in Emirate, urmand ca, in regim de reciprocitate, sa se deschida o astfel de expozitie cu produse emirateze in Romania. CCIB va deschide, tot in septembrie, o reprezentanta in EAU, in Emiratul Sharjah, care urmeaza sa deserveasca intreaga zona a Golfului.

Subliniind faptul ca Romania a atras, chiar in conditii de criza, cel mai mare volum de investitii straine directe comparativ cu celelalte tari din zona de est a Europei, presedintele Camerei bucurestene a aratat ca domenii precum infrastructura, industria agro-alimentara, turismul, in special turismul balnear, au un potential deosebit, mai ales ca pentru proiectele vizand aceste sectoare exista posibilitati de finantare prin diverse programe nationale si internationale.

Un alt domeniu in care colaborarea romano�emirateza poate fi impulsionata este cel universitar, schimburile de studenti si de profesori fiind doua dintre modalitatile indicate de Sorin Dimitriu .

Exprimandu-si aprecierea pentru proiectele initiate de Camera bucuresteana pe piata emirateza, ES Yacub Yousif Alhosani a subliniat intreaga sa disponibilitate pentru a facilita contactele dintre cele doua medii de afaceri, subliniind ca reprezentanta Camerei ce va fi deschisa la Sharjah reprezinta o oportunitate pentru oamenii de afaceri romani de a descoperi regiunea. �Aceasta trebuie, insa, sa aiba conexiuni bune atat in interiorul EAU, cat si in afara Emiratelor�, a aratat Excelenta Sa.

EAU este cel mai important partener economic al Romaniei in Orientul Mijlociu si Africa, o piata considerabila pentru marfurile romanesti si un important punct de tranzit pentru exporturile romanesti catre alte state din Golf. Volumul schimburilor bilaterale a inregistrat, la sfarsitul anului 2008, peste jumatate de miliard de dolari, din care exporturile romanesti catre EAU au reprezentat peste 462 milioane dolari, iar importurile din EAU � peste 60 milioane dolari.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...