din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2146 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Programul Prima casa, operational incepand cu 20 iunie

Programul Prima casa, operational incepand cu 20 iunie

  Publicat: 03 Jun 2009       2324 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Guvernul a completat cadrul normativ cu privire la Programul �Prima casa�, procedurile privind acest program fiind urgentate si simplificate, a anuntat primul-ministru Emil Boc in briefingul de presa sustinut la Palatul Victoria.

Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Denumire data monedei unice europene.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.

�Practic, in 15 zile de aici inainte, Programul Prima casa va fi operational. In jurul datei de 20 iunie putem spune ca acest program se afla la dispozitia cetatenilor� a declarat premierul Boc.

Beneficiarii Programului "Prima casa", persoanele care nu au o casa in proprietate si care nu au un credit ipotecar in derulare, vor putea solicita o garantie guvernamentala in limita sumei de 60.000 de euro in vederea achizitionarii primei locuinte.

Primul-ministru Emil Boc a precizat ca in maximum 15 zile vor fi aprobate normele metodologice, care vor cuprinde toate criteriile de acordare a acestui ajutor al statului pentru achizitionarea primei locuinte.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a explicat ca, prin ordonanta de urgenta aprobata astazi, Ministerul Finantelor este autorizat sa mandateze Fondul National de Garantare a Intreprinderilor Mici si Mijlocii in vederea emiterii de garantii in numele si in contul statului, in favoarea bancilor care acorda astfel de credite, iar contractele prin care Fondul acorda garantiile mentionate constituie titluri executorii.

�Guvernul nu trebuie sa atraga din piata bani, ci pur si simplu garanteaza bancilor, in caz de �default�, executarea garantiilor. Prin aceasta masura mobilizam, de fapt, capitalul de care dispun bancile� a declarat ministrul Pogea.

Programul �Prima casa� a trezit un interes crescut si din partea persoanelor fizice si din partea bancilor, astfel ca peste 20 de banci au prezentat oferte complete, cu referire la nivelul dobanzilor si al comisioanelor.

�Este un interes si din partea Guvernului pentru a mobiliza aceste resurse si a relansa piata imobiliara si piata constructiilor� a mai afirmat ministrul Finantelor Publice.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contestarea caracterului formal al deciziei de sanctionare disciplinara
Sursa: MCP avocati

Legalitatea procedurilor de organizare a concursului in institutiile publice
Sursa: MCP avocati

Calculul termenului de preaviz prin lumina Deciziei ICCJ nr. 8/20.05.2024
Sursa: MCP avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...