din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1868 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Serviciului Executari al CE in vizita de lucru in Romania

Serviciului Executari al CE in vizita de lucru in Romania

  Publicat: 17 Jun 2009       984 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Din punctul de vedere al dreptului civil, actul juridic prin care o persoana (delegant) insarcineaza o alta persoana (delegat) sa execute o anumita prestatie in favoarea unei terte persoane (delegatar), cu consimtamantul acesteia.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului reprezinta un tribunal international care are sediul la Strasbourg.
O delegatie a Serviciului Executari al Consiliului Europei efectueaza in perioada 16-17 iunie o vizita de lucru in Romania, la invitatia subsecretarului de stat Razvan-Horatiu Radu, Agentul Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Realizarea veniturilor bugetare si folosirea lor pentru acoperirea cheltuielilor aprobate de buget.
Instanta judecatoreasca, ce functioneaza in unele state si are competenta de a judeca faptele penale cele mai grave.
Delegatia este condusa de Corinne Amat, sef de divizie, Serviciul pentru Executarea hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Consiliul Europei.

Aceasta vizita reprezinta o noua etapa a dialogului bilateral direct dintre reprezentantii autoritatilor din Romania si reprezentantii Serviciului Executari al Consiliului Europei, initiat si intermediat de Agentul Guvernamental al Romaniei la CEDO.

Oficialii Consiliului Europei vor discuta cu reprezentantii autoritatilor competente in executarea hotararilor CEDO in cauze privind Romania (Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Consiliul Superior al Magistraturii, Secretariatul General al Guvernului, Agentia Nationala pentru Romi, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, magistrati, etc.) aspecte legate de executarea masurilor generale ce reies din hotararile pronuntate de Curtea de la Strasbourg in materia dreptului de a nu fi supus torturii sau relelor tratamente, a dreptului la un proces echitabil, a dreptului la viata privata, a interzicerii discriminarii, etc.

Consultarile bilaterale intre Serviciul de Executare a hotararilor CEDO de la Consiliul Europei si Agentul Guvernamental al Romaniei in ceea ce priveste modul de indeplinire de catre statul roman a obligatiilor ce ii revin in temeiul hotararilor CEDO se inscriu in cadrul unui dialog mai amplu si eficient. Consultarile vor continua pentru respectarea dispozitiilor din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale potrivit carora statele semnatare se angajeaza sa se conformeze hotararilor Curtii, iar Comitetul Ministrilor supravegheaza punerea lor in executare .

Informatii suplimentare: Membrii Serviciului Executari se afla pentru a doua oara in Romania, prima vizita de acest gen a avut loc in perioada 12-13 martie 2008. La momentul respectiv s-au stabilit contacte directe cu autoritatile nationale competente in executarea hotararilor CEDO, in vederea identificarii celor mai bune solutii pentru a asigura indeplinirea masurilor generale solicitate de Comitetul Ministrilor, dar si pentru ca Romania sa poata evita, pe viitor, constatarea unor noi incalcari ale drepturilor omului de catre Curte .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...