din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3307 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Pentru reducerea birocratiei a fost lansat Portalul e-Romania

Pentru reducerea birocratiei a fost lansat Portalul e-Romania

  Publicat: 17 Jun 2009       1212 citiri       Sursa: NewsIn  


Portalul e-Romania a fost lansat marti si vizeaza eficientizarea actului de guvernare, scaderea birocratiei, simplificarea procedurilor administrative si reducerea costurilor administratiei publice.

Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Sandu Alecu - membru al Parlamentului Romaniei.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Portalul a fost inaugurat de premierul Emil Boc. "Prin ceea ce a facut astazi, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale aduce o economie de timp si de bani in buzunarele cetatenilor. Prin e-Romania, tara noastra este lansata pe orbita modernizarii. Avem 12 milioane de utilizatori de internet, iar acesti oameni vor evita pierderea de timp la cozi pentru plata taxelor si impozitelor. Sunt sigur ca acest portal va fi un succes si romanii il vor primi foarte bine", a declarat premierul Emil Boc.

Portalul e-Romania are ca scop eficientizarea sistemului de guvernare prin simplificarea procedurilor administrative si scaderea birocratiei. Totodata, prin acest program, se doreste cresterea transparentei actului de guvernare si a procedurilor administrative.

"Prin portalul e-Romania, se va putea urmari mai usor si se vor face online executia si planificarea bugetara. Totodata, toate documentele pe care Secretariatul General al Guvernului le trimite pe hartie vor circula de acum online. Pentru cetateni, asa cum se platesc taxele si impozitele in Bucuresti, asa trebuie sa se plateasca si la Mizil sau in orice alt oras din tara ", a mai precizat ministrul Sandu .

Domeniile de interes national cuprinse in portarul e-Romania sunt e-Sanatate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultura, e-Justitie, e-Educatie, e-Cultura, e-Biserica, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport, e-participare. Persoanelor fizice le sunt destinate 13 programe, in vreme ce persoanelor juridice sapte.

In ceea ce priveste costurile pentru realizarea portalului e-Romania, ministrul Sandu a precizat ca acesta face parte din Strategia Nationala Romania Digitala pentru o Societate Informationala - e-strategie, cu 14 sectiuni.

"Pana la finele anului 2010 vor pune in practica aceasta strategie, fondurile necesare fiind de 1,2 miliarde euro", a mai spus ministrul comunicatiilor si societatii informationale.

Din cadrul e-strategie face parte si Strategia nationala pentru Broadband, pentru care s-au deblocat fonduri structurale de 84 milioane de euro, bani care vor putea fi accesati cu incepere de la data de 1 august.

Adresa web a acestui portal: http://www.romania.gov.ro/


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...