din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2115 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnire bilaterala a ministrilor Justitiei din Romania si Austria

Intalnire bilaterala a ministrilor Justitiei din Romania si Austria

  Publicat: 22 Jun 2009       795 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut astazi o intalnire bilaterala cu omologul sau din Austria, doamna Claudia Bandion-Ortner.

Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Coruptia, in sens larg, reprezinta folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Roman Cristian-Constantin - membru al Parlamentului Romaniei.
Au fost discutate chestiuni de interes comun ce au vizat atat proiecte ale celor doi ministri privind reformele de natura interna in Romania si Austria, cat si dosare europene si posibile proiecte bilaterale.

Ministrul Predoiu a facut o prezentare cuprinzatoare a progreselor inregistrate in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), prin abordarea fiecarei conditionalitati si a masurilor luate de autoritatile romane pentru aducerea la indeplinire a angajamentelor europene. Astfel, au fost discutate teme precum stadiul noilor coduri si pregatirea punerii in aplicare a acestora, chestiunea resurselor umane in sistemul judiciar si problemele de recrutare a magistratilor, inspectia judiciara, activitatea ANI, progresele in domeniul anticoruptie, atat in ce priveste marea coruptie, cat si coruptia la nivel local.

Oficialul roman a amintit despre recentul raport de evaluare privind aplicarea de catre Romania a mandatului european de arestare, pilon principal al acquis-ului comunitar in materie penala. In opinia ministrului roman al Justitiei, concluziile pozitive ale acestui raport ar genera o contradictie cu aplicarea unor sanctiuni Romaniei, prin activarea clauzelor de salvgardare, in contextul monitorizarii MCV.

Cei doi ministri au realizat un schimb de experienta si idei cu privire la organizarea si functionarea structurilor anticoruptie in cele doua state. De asemenea, au fost discutate problemele cu care se confrunta cei doi ministri, accentuate in ambele tari de contextul actual al crizei economice mondiale. Astfel, omologul austriac a aratat ca problema finantarii justitiei reprezinta un element esential si pe agenda ministerului de resort din Austria.

In acest context, cei doi oficiali au agreat continuarea dialogului in cadrul viitoarei reuniuni a ministrilor de justitie si interne ce va avea loc la Stockholm in perioada 15-17 iulie 2009, in scopul identificarii unor posibile solutii comune pentru buna functionare a sistemelor judiciare din statele membre UE.

La finalul reuniunii, ministrul austriac a adresat ministrului Predoiu invitatia de a efectua o vizita in Austria, invitatie acceptata de oficialul roman .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...