din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2708 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ziua Justitiei anulata din cauza crizei din sistemul judiciar

Ziua Justitiei anulata din cauza crizei din sistemul judiciar

  Publicat: 23 Jun 2009       1193 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat ca evenimentele prilejuite de organizarea Zilei Justitiei sa se desfasoare doar la nivelul instantelor si parchetelor din sistemul judiciar romanesc si sa nu implice efectuarea de cheltuieli din bugetul acestora.

Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Asezate in cap. IV, t. V, C. proc. pen., aprtea generala,
Pe fondul situatiei bugetare dificile in care se gaseste sistemul judiciar romanesc, a rectificarii bugetare negative, Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat anularea manifestarilor programate pentru data de 5 iulie 2009 la Cluj Napoca, care sa celebreze � Ziua Justitiei �.
Ziua Justitiei este un moment in care institutiile publice implicate in actul de justitie fac bilanturi, magistratii analizeaza perspectivele carierei lor profesionale, justitiabilii isi exprima opinii critice fata de functionarea justitiei iar mass media face o trecere in revista a celor mai importante evenimente referitoare la functionarea justitiei.
Acest eveniment a fost inscris in calendarul sarbatorilor oficiale prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 364 din 27 iunie 1994, care a stabilit ca manifestarea se va organiza anual, in prima duminica a lunii iulie.
Ziua Justitiei a devenit una dintre cele mai frumoase traditii a vietii juridice romanesti care are menirea de a aduce profesiilor juridice o indreptatita reparatie morala si marcheaza recunoasterea cuvenita a rolului si importantei puterii judecatoresti, a partenerilor justitiei, a tuturor oamenilor legii in sistemul unei democratii umaniste. Ziua Justitiei este un prilej de consolidare a relatiilor institutionale.
La data stabilirii locului si momentului desfasurarii evenimentelor pentru a celebra Ziua Justitiei, sistemul judiciar romanesc nu trecea prin situatii financiare dificile, de natura celor care impieteaza efectuarea unor cheltuieli de tipul acelora care sunt absolut necesare organizarii unor astfel manifestari.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...