din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1642 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Politia apleleaza la rezerva de carburanti

Politia apleleaza la rezerva de carburanti

  Publicat: 24 Jun 2009       929 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In baza bugetului aprobat pe anul 2009, Inspectoratului General al Politiei Romane i-a fost alocata suma de 33.350 mii lei pentru achizitia de carburanti, aceasta fiind suplimentata cu 7.170 mii lei pentru alegerile europarlamentare.

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.

Pana la aceasta data, din bugetul alocat, au fost achizitionati si distribuiti unitatilor de politie carburanti auto in valoare de 22.000 mii lei, ceea ce asigura exploatarea autovehiculelor pana cel putin la data de 31.07.2009.

Pentru asigurarea carburantilor necesari exploatarii mijloacelor de transport (autovehicule si nave) din dotarea structurilor de ordine si siguranta publica ale Ministerului Administratiei si Internelor, a fost adoptata Hotararea de Guvern nr. 649 din 27.05.2009 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantitati de combustibil care vor fi acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Administratiei si Internelor, respectiv 24.800 tone benzina (cca. 33 milioane litri) si 6.850 tone motorina (cca. 8,1 milioane litri).
Totodata a fost adoptata Ordonanta de Urgenta numarul 67 din 03.06.2009 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantitati de petrol pentru turboreactoare care vor fi acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor, precum si pentru stabilirea regimului taxei pe valoare adaugata si al accizelor pentru unele cantitati de combustibil.

In baza actelor normative sus-mentionate, au fost deja initiate demersuri pentru preluarea carburantilor de la rezerva de stat si distribuirea acestora catre structurile de ordine si siguranta publica ale Ministerului Administratiei si Internelor. Aceasta activitate se va desfasura etapizat, in corelare cu necesarul de carburanti al unitatilor si in functie de capacitatile de depozitare existente.
Mentionam ca, din totalul carburantului scos de la rezervele de stat, cca. 65% va fi repartizat Inspectoratului General al Politiei Romane, asigurandu-se desfasurarea in conditii optime a activitatilor operative de ordine si siguranta publica.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...