din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2052 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » PETITIE. Peste 100 de judecatori cer demisia ministrului Predoiu

PETITIE. Peste 100 de judecatori cer demisia ministrului Predoiu

  Publicat: 26 Jun 2009       902 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


PETITIE
Domnului Ministru al Justitiei si Libertatilor Cetatenesti,
Catalin Marian Predoiu

1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Unica autoritate de justitie din Romania, garantul suprematiei Constitutiei, care se supune numai Constitutiei si legii sale de organizare si functionare.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra patrimoniului,

Domnule ministru,

Constatam agravarea fara precedent in istoria de dupa 1989 a situatiei sistemului judiciar, pe de o parte ca urmare a neputintei complete a Ministerului Justitiei de a-i gestiona corespunzator interesele, iar pe de alta parte datorita tolerarii si deseori alimentarii atacurilor publice si mesajelor guvernamentale la adresa sigurantei si stabilitatii statutului judecatorilor.

Instantele judecatoresti se afla deja in pragul haosului, atat datorita epuizarii resurselor materiale necesare pentru functionarea lor curenta, cat si datorita actiunilor guvernamentale si ministeriale incoerente si agresive cu privire la statutul si drepturile judecatorilor.

Domnule ministru,

Sunteti direct raspunzator pentru situatia actuala din justitie, atat pentru blocajul functional iminent al instantelor cat si pentru tensiunile sociale acumulate si care pot exploda oricand, cu consecinte imprevizibile pentru societatea romaneasca.

Lipsa de determinare in apararea intereselor sistemului judiciar, dezinteresul manifest pentru situatia concreta a instantelor si drepturile judecatorilor, lipsa oricarei autoritati in Guvernul Romaniei, evidenta lipsa de sprijin politic din partea partidelor aflate la Guvernare, atitudinea sfidatoare si pedagogica cu care tratati judecatorii, au facut ca astazi sa fiti ministrul unui cazan in plina fierbere.

Domnule ministru,

Veti ramane cu siguranta in memoria noastra ca ministrul care nu a vizitat macar o singura instanta in intregul sau mandat, ca ministrul care a pledat la Curtea Constitutionala impotriva intereselor evidente ale propriului sau sistem si ca ministrul care, in schimbul adoptarii unor coduri, a consimtit la desfiintarea demnitatii instantelor, aduse in situatia de a organiza chete pentru plata materialelor necesare ori de a se umili in fata furnizorilor de servicii pentru pasuirea datoriilor.

Domnule ministru,

Constatam ca activitatea dvs. ca ministru al justitiei este catastrofala pentru sistemul de instante din Romania.

Va aducem la cunostinta ca judecatorii nu mai au nici o asteptare pozitiva de la mandatul dvs., avand convingerea ca nu sunteti in stare sa rezolvati problema crizei acute din justitie, ci doar eventual s-o agravati pana la punctul de unde nu va mai exista cale de intoarcere.

Va solicitam sa aveti decenta de a recunoaste dvs. insiva ca nu puteti face nimic pentru imbuntatirea situatiei si impiedicarea blocajului general al activitatii instantelor care se anunta.

Va solicitam sa evaluati onest riscurile privind distrugerea definitiva a justitiei prin continuarea mandatului dvs., sa ne mai dati noua si instantelor o ultima sansa si sa luati singura masura ce v-a mai ramas si care in acelasi timp poate insemna o speranta pentru sistemul judiciar, aceea de a va inainta neintarziat demisia de onoare.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...