din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2675 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul Superior al Magistraturii isi alege noua conducere pe 10 ianuarie

Consiliul Superior al Magistraturii isi alege noua conducere pe 10 ianuarie

  Publicat: 03 Jan 2008       1971 citiri       Sursa: Newsin.ro  


Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) isi vor alege pe 10 ianuarie noua conducere, odata cu expirarea mandatului actualului presedinte Anton Pandrea si a vicepresedintelui Dan Chiujdea.

Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Suma care se plateste periodic de catre titulsrul unei obligatii legale de
Potrivit Legii 317/2004 care reglementeaza activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, mandatul presedintelui si vicepresedintelui nu poate fi reinnoit.
Presedintele si vicepresedintele CSM sunt desemnati dintre membrii alesi ai Consiliului, neavand drept sa candideze reprezentantii societatii civile in CSM, presedintele Inaltei Curti de Casatie si procurorul general al Romaniei, acestia din urma fiind membri de drept .
Astfel, teoretic, pentru alegerile din 10 ianuarie se pot inscrie din partea judecatorilor CSM: Angela Harastasanu (Curtea de Apel Brasov), Alexandrina Radulescu (Judecatoria Cluj), Virgil Andreies (Curtea de Apel Cluj), Florica Bejinaru (Tribunalul Mehedinti), Ana Cristina Labus (Tribunalul Iasi) si Lidia Barbulescu (Inalta Curte de Casatie si Justitie ) pentru presedinte si a procurorilor Gratiana Isac (fosta adjuncta a DIICOT) si Bogdan Licu (Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti) pentru postul de vicepresedinte. Dintre ceilalti membri, judecatorii Dan Lupascu si Anton Pandrea, precum si procurorii Liviu Dascalescu, Cristian Deliorga si Dan Chiujdea au avut mandate in conducerea CSM.
Un alt fost presedinte al institutiei, judecatorul Iulian Gilca nu mai face parte din CSM, intrucat a iesit deja la pensie .

Surpriza ar putea-o constitui o posibila candidatura la functia de presedinte a judecatorului Dan Lupascu, cel care a fost primul presedinte al CSM. Potrivit unor surse judiciare, exista unele interpretari care spun ca acesta ar mai putea candida. De altfel problema unei candidaturi-surpriza a lui Dan Lupascu s-a pus si inaintea alegerilor de din 2006 de la CSM.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...