din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2081 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Gratiana Isac, aleasa in functia de vicepresedinte al CSM

Gratiana Isac, aleasa in functia de vicepresedinte al CSM

  Publicat: 11 Jan 2008       2344 citiri       Sursa: Mediafax  


Gratiana Isac a fost aleasa in functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu unanimitate de voturi.
Singura candidatura depusa la functia de vicepresedinte al CSM a fost cea a Gratianei Isac.

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Noul vicepresedinte al CSM a declarat dupa alegerea sa ca prioritatile acestui for sunt cele din anul precedent, esentiala fiind continuarea reformei in justitie.

In planul de management prezentat, conform modificarii legislative din 12 noiembrie 2007, Gratiana Isac a spus ca este constienta de faptul ca misiunea de vicepresedinte al CSM nu va fi una usoara, insa isi asuma responsabilitatea unei asemenea functii.

In ceea ce ii priveste pe procurori, "prioritatea numarul zero este imbunatatirea politicii de resurse umane", a spus Isac. "Schemele de ocupare a posturilor la Parchet sunt deficitare", explicand ca aceste locuri nu vor putea fi ocupate decat prin alocarea mai multor posturi la examenul organizat de Institutul National al Magistraturii.

In privinta reorganizarii Ministerului Public, ea a spus ca este importanta cresterea transparentei CSM si a actului de justitie.

Avand in vedere ca in 2008 incepe evaluarea profesionala a magistratilor, Isac a precizat ca este importanta finalizarea comisiilor de evaluare.

Ea a menitionat ca este esentiala continuarea reformei in justitie si unificarea practicii judiciare in varianta grupurilor de lucru, asa cum s-a procedat pana acum. "S-a vazut ca activitatea grupurilor de lucru a folosit deciziilor date de CSM", a precizat Gratiana Isac, adaugand ca o importanta mai mare va fi acordata si legilor justitiei si noilor coduri.
Judecatorului Anton Pandrea si procurorului Dan Chiujdea li se incheie, joi, mandatul de presedinte, respectiv vicepresedinte al CSM, mandat detinut timp de un an, potrivit Constitutiei.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...