din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1876 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocatii cer reluarea activitatii din instante si parchete

Avocatii cer reluarea activitatii din instante si parchete

  Publicat: 11 Sep 2009       1171 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Permanenta a U.N.B.R. constata ca protestul initiat de Asociatiile profesionale ale judecatorilor si procurorilor, sprijinit de Adunarile Generale ale judecatorilor si procurorilor pentru realizarea unor revendicari ce vizeaza respectarea statutului magistratului si buna functionare a sistemului judiciar, a fost apreciat de Consiliul Superior al Magistraturii ca fiind justificat, iar solicitarile magistratilor au fost considerate ca intemeiate.

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.

Suspendarea cvasitotala a serviciului public al justitiei continua, iar recomandarea facuta de Consiliul Superior al Magistraturii privind incetarea / suspendarea protestelor in functie de rezultatul unor negocieri facute cu puterea executiva nu a fost urmata de decizii privind situatia functionarii instantelor si parchetelor.


In raport de informatiile publice cu privire la stadiul satisfacerii revendicarilor initiale ale magistratilor, Comisia Permanenta a U.N.B.R. a constatat ca intreg Corpul profesional al avocatilor a asteptat pozitia Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la continuarea / incetarea protestului si clarificarea institutionala a sensului acestuia.


Sprijinirea de catre Consiliul Superior al Magistraturii a protestului in ansamblul sau, fara rezerve, cu consecinta prelungirii pe o perioada nedeterminata a suspendarii functionarii instantelor si parchetelor in functie de rezultatul unor negocieri cu puterea executiva al caror obiect nu a fost suficient explicat public, sugereaza prelungirea neconditionata si nelimitata in timp a acestuia.


Datorita faptului ca o parte din magistrati nu aplica intocmai hotararile Adunarilor Generale ale judecatorilor, s-a creat o situatie incerta si confuza cu privire la functionarea instantelor.


In acest context, Comisia Permanenta a U.N.B.R. adreseaza un apel catre Consiliul Superior al Magistraturii pentru a se implica, in limita puterilor constitutionale ce-i revin, in sensul reluarii activitatii instantelor si parchetelor, indiferent de evolutia si durata negocierilor.


Continuarea pe termen nelimitat a protestului, fara nuantari, mentine o stare de incertitudine si creeaza nesiguranta cu privire la realizarea prin justitie a drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor.


Reluarea in mod unitar a activitatii tuturor instantelor judecatoresti si a parchetelor este necesara deoarece consecintele nefunctionarii cvasitotale a justitiei provoaca sau agraveaza neincrederea in sistemul institutional al statului de drept .



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...