din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1864 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Revista Presei 13 octombrie 2009

Revista Presei 13 octombrie 2009

  Publicat: 13 Oct 2009       999 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


EuroAvocatura.ro va prezinta subiectele considerate importante aparute si dezbatute astazi, 13 octombrie 2009

Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Organizatie a lucratorilor a carui scop este protejarea drepturilor acestora.

Motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost adoptata, marti, cu 254 de voturi "pentru" si 176 "impotriva", potrivit anuntului oficial, iar Guvernul Boc se considera demis, fiind prima data in perioada postrevolutionara cand o astfel de motiune trece in Parlament.


Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti, la consultarile de la Cotroceni cu seful statului, ca liberalii il propun pe Klaus Johannis pentru functia de premier independent, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata.


Trei deputati si doi senatori au fost exclusi marti din grupurile parlamentare, pentru ca nu au participat la votarea motiunii de cenzura: Dan Pasat, Ioan Tabugan, Necolai Rebenciuc - deputati si Ovidius Marcutianu, Cezar Mircea Magureanu - senatori.


Presedintele Traian Basescu a anuntat ca incepe procesul consultarilor pentru desemnarea unui premier pentru formarea unui nou Guvern, precizand ca nu se va abate de la "litera si spiritul Constitutiei", incercand sa evite criza politica in relatia cu partidele parlamentare. Seful statului a citat din articolele 85 si 103 ale Constitutiei, cele in care se enumera procedurile Legii fundamentale pentru desemnarea premierului si a formarii noului Guvern.


Ministerul Transporturilor intentioneaza sa simplifice regulile de acces in spatiul aerian national, dupa modelul aplicat in alte state europene, care sa prevada un tratament nediscriminatoriu intre operatorii aerieni comunitari in ceea ce priveste autorizarea zborurilor.


Bursa nu a reactionat la anuntul demiterii Guvernului Boc, astfel ca indicele general, BET-C, s-a mentinut in scadere usoara, cu 0,57%, in timp ce actiunile celor cinci SIF-uri au crescut cu 1,58%.



Presedintele Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ca este de parere ca, in conditiile acestei instabilitati majore, niciun sindicat nu va mai protesta pana dupa alegerile prezidentiale. Liderul "Sed Lex" considera ca, oricum, pana in prezent, s-a mimat dialogul social si ca totul s-a raportat la interesele diverselor partide.


Desi CSM a cerut modificarea in regim de urgenta a legislatiei care ii obliga pe judecatori sa faca parte din birourile electorale, Executivul se face ca ploua. Prin urmare, cata vreme legislatia ramane neschimbata, judecatorii sunt obligati sa isi desemneze reprezentanti in Biroul Electoral Central si in cele judetene.


Daniel Morar, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie(DNA), a declarat ca magistratii refuza sa-si denunte colegii care au savarsit o fapta de coruptie.




Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...