din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2252 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Conferinta "Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie"

Conferinta "Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie"

  Publicat: 21 Oct 2009       1206 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
In perioada 15-16 octombrie 2009, s-au desfasurat in Aula Magna a Facultatii de Drept din Bucuresti, lucrarile Conferintei cu titlul �Tendinte actuale in justitia pentru copil si familie�, lucrari la care Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost reprezentat de doamna Gabriela Scutea, adjunct al Procurorului General, care a luat cuvantul in deschiderea manifestarii.

Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,





La eveniment au mai fost prezenti procurori de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si de la unitati de parchet din circumscriptia Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.


Participarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la lucrarile Conferintei se inscrie in sfera preocuparilor pe care Ministerul Public le manifesta in ceea ce priveste protectia drepturilor copilului si, totodata, a rolului de parte in cadrul protocolului incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, Ministerul Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Administratiei si Internelor, Fundatia Scheherazade, beneficiind de sprijinul Consiliului Europei si al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos.


Scopul acestei conferinte l-a constituit abordarea unor teme actuale si de larg interes pentru specialistii din domeniu pe fondul unor modificari legislative cuprinse in noul Cod Civil si, totodata, pentru a facilita schimbul de experienta dintre acestia.


Pe parcursul celor doua zile au fost abordate atat de expertii internationali cat si de cei romani domenii precum: protectia copilului impotriva violentei, protectia copilului impotriva oricaror forme de traficare, dreptul copilului la relatii personale cu familia sa si delincventa juvenila.


La finalul lucrarilor s-a putut concluziona ca aceasta conferinta si-a atins obiectivele prin crearea unui cadru de dialog si colaborare intre profesionistii implicati, pornind de la o abordare multidisciplinara si complexa, adecvata cerintelor internationale si europene in aceasta materie, de protectie a drepturilor copilului.



Anexam materialul prezentat de doamna Gabriela Scutea, adjunct al Procurorului General al Romaniei





Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...