din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2921 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consiliul European: Gata sa sprijine tarile in curs de dezvoltare

Consiliul European: Gata sa sprijine tarile in curs de dezvoltare

  Publicat: 16 Dec 2009       818 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Aproape 2,5 miliarde de euro pe an incepand cu 2010 pana in 2012, aceasta este suma care a fost convenita in cadrul reuniunii la nivel inalt a UE din luna decembrie pentru a fi alocata tarilor in curs de dezvoltare pentru a le ajuta in combaterea schimbarilor climatice. Prin acest angajament, sefii de stat si de guvern trimit un mesaj puternic catre negociatorii reuniti la Conferinta de la Copenhaga privind schimbarile climatice.

Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Contract prin care partile termina un proces inceput ori preintampina un proces ce poate sa se nasca, facandu-si concesii reciproce.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.



Toate cele 27 de state membre s-au angajat sa contribuie la finantarea initiala rapida, oferind astfel partea lor echitabila de sprijin international privind eforturile tarilor in curs de dezvoltare de reducere a emisiilor. Consiliul European a mai subliniat necesitatea unei cresteri semnificative a finantarii publice si private pana in 2020. UE s-a oferit sa treaca la o reducere cu 30% a emisiilor pana in 2020, cu conditia ca alte tari dezvoltate sa depuna eforturi similare. UE este dedicata obtinerii unui acord de la Copenhaga global, cuprinzator si ambitios.

Liderii au discutat si situatia economica, financiara si a ocuparii fortei de munca . In ceea ce priveste noile mecanisme de garantare a pietelor financiare, Consiliul European a incurajat Fondul Monetar International sa ia in considerare o intreaga gama de optiuni in cadrul revizuirii sale, inclusiv cheltuieli de asigurare si o taxa pe tranzactie globala financiara.

Anul viitor va fi lansata Strategia UE 2020, o noua agenda de imbunatatire a competitivitatii si de sporire a potentialului de crestere economica durabila a Uniunii. O urmare a Strategiei de la Lisabona de zece ani, aceasta strategie va tine seama de provocari precum impactul economic si social al crizei, imbatranirea populatiei si schimbarile climatice. Consultarile cu privire la viitoarea strategie sunt in curs, iar liderii asteapta cu interes discutarea unei propuneri in acest sens in cadrul reuniunii la nivel inalt din primavara lui 2010.


In domeniul libertatii, securitatii si justitiei, Consiliul European a adoptat Programul de la Stockholm pentru perioada 2010-2014. Accentul va fi pus asupra respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale, garantand totodata securitatea in Europa .



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...