din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3260 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UNJR cotesta alegerea judecatoarei Florica Bejinaru in functia de presedinte CSM

UNJR cotesta alegerea judecatoarei Florica Bejinaru in functia de presedinte CSM

  Publicat: 12 Jan 2010       1501 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ieri, 11.01.2010, Justitia Romana a primit o grea lovitura pentru istoria sa din 1989 pana in prezent. Imaginea Justitiei Romane este acum reprezentata de o persoana al carei trecut este pus semnul colaborationismului cu securitatea, ca organe de represiune ale regimului comunist.

Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Desemneaza situatia in care un membru al completului de judecata este oprit, in cazurile expres prevazute de lege, sa participe la solutionarea unui anumit litigiu.
Inlaturarea efectelor actului juridic civil, datorita ingratitudinii manifestate de cel gratificat sau a neexecutarii culpabile a unor sarcini asumate.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Zona portuara amplasata de-a lungul unui chei si amenajata special pentru acostarea navelor si manipularea marfurilor.


Doamna Florica Bejinaru este un judecator care a recunoscut ea insasi colaboararea cu fostele structuri comuniste de represiune. Dincolo de caracterizarea acestei activitati ca nefiind politie politica, dincolo de constatarea de catre o instanta de judecata a faptului ca aceasta activitatea de colaborare nu constituie o incompatibilitate cu functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Florica Bejinaru nu are moralmente dreptul de a conduce forul ce trebuie sa fie garantul independentei justitiei.

In acest context, UNJR reaminteste ca in anul 2006 instantele de judecata au inceput procedura de revocare a doamnei judecator Bejinariu Florica din functia de membrul al CSM tocmai pentru faptul ca a fost dovedita ca si colaborator al securitatii comuniste.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania isi manifesta consternarea fata de alegerea in functia de presedinte al CSM, forumul reprezentativ al justitiei din Romania, a doamnei judecator Florica Bejinaru. Totodata, UNJR considera ca aceasta alegere a fost facilitata de existenta unei proceduri netransparente pentru alegerea membrilor CSM, in sensul ca anuntarea candidaturilor pentru functiile de conducere ale Consiliului nu este facuta in timp util, pentru ca intregul corp al magistratilor sa fie informat in legatura cu persona candidatilor si programul acestora.

O justitie independenta este o in primul rand o justitie demna si curata, ce isi recunoaste si isi asuma greselile trecutului. Aceasta este justitia pe care actualul Consiliu Superior al Magistraturii nu o reprezinta, motiv pentru care, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania considera demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii o obligatie morala a acestora fata de corpul magistratilor.



Jud. Dana Girbovan
Presedinte UNJR



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...