din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2818 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Aproape 80 de milioane de europeni sunt amenintati de saracie

Aproape 80 de milioane de europeni sunt amenintati de saracie

  Publicat: 16 Feb 2010       989 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Aproape 80 de milioane de europeni sunt amenintati de saracie, traind intr-un climat de nesiguranta si neputand beneficia de lucrurile pe care majoritatea oamenilor considera ca e firesc sa le aiba.

Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, �intreprinderile comune� sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Situatia in care o lege, o reglementare, o politica sau o practica aparent neutra are un impact disproportionat negativ asupra persoanelor de un anumit sex, fara ca diferentele de tratament sa poata fi justificate in mod obiectiv.
Denumire data monedei unice europene.
Caracteristica a raportului juridic de obligatii cu pluralitate de subiecte, mai multi creditori si un singur debitor, un singur creditor si mai multi debitori, mai multi creditori si mai multi debitori.

In plus, consecintele crizei economice asupra celor saraci sunt imprevizibile. Anul european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale cere angajamente politice si combaterea stereotipurilor.

In 2008, Parlamentul European si Consiliul au hotarat ca anul 2010 sa fie Anul european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale, pentru recunoasterea dreptului de a trai in demnitate.

Mai multe tipuri de saraci

Saracia extrema este caracterizata de lipsa hranei, a apei potabile, a adapostului, a accesului la serviciile de sanatate si la educatie. In UE exista anumite grupuri afectate de acest tip de saracie, in special in cadrul comunitatilor rome in anumite state membre.

In afara de saracia extrema, in cadrul Anului european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale este abordata si saracia relativa: aceasta afecteaza oamenii care nu au un venit necesar pentru asigurarea unor standarde acceptabile in societate . Saracia relativa este cel mai raspandit tip de saracie in Uniunea Europeana.

O parte din populatia europeana este afectata de saracie in alt fel: prin excluderea de la procesul de luare de decizii si incapacitatea de a-si asuma controlul asupra propriei vieti. Cauza este tot saracia, care duce in final la discriminare .

Incluziune activa prin programe nationale

17 milioane de euro au fost alocate Anului european pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale. Din aceasta suma, 9 milioane vor fi cheltuite la nivel national prin campanii de sensibilizare, initiative inovatoare si scheme de solidaritate promovand incluziunea activa.

Programele nationale au fost elaborate in cooperare cu societatea civila, cu organizatii ce apara interesele victimelor saraciei si excluziunii sociale, cu parteneri sociali si autoritatile locale si regionale.



Citeşte mai multe despre:    Saracie    Incluziune sociala    Uniunea Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Ministerul Muncii a organizat o conferinta internationala pentru combaterea marginalizarii si excluziunii sociale
26 Sep 2019 | 915

Presedintele Romaniei va participa la cea de-a 74-a sesiune a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite
04 Sep 2019 | 864

Senatul a publicat un raport cu privire la prevenirea si corectarea dezechilibrelor macroeconomice
27 Jun 2019 | 998

Firmele private vor putea furniza servicii de asistenta medicala comunitara. M. Sanatatii a stabilit prin NORME conditiile pentru acest lucru
25 May 2019 | 827

Proiectul de HG privind majorarea salariul de baza minim brut pe tara de la 1 februarie 2017
06 Jan 2017 | 1294

Studiu CE ref. PIB-ul pe cap de locuitor si ocuparea fortei de munca in Romania
16 Jan 2015 | 1678



Articole Juridice

Paradigmele muncii in contextul noilor schimbari sociale
Sursa: Alexandra Florescu, internship MCP Cabinet avocati

Cele mai importante 7 modificari aduse de O.U.G. nr. 82/2017
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim