din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2140 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europana lanseaza o campanie de informare privind marcajul CE

Comisia Europana lanseaza o campanie de informare privind marcajul CE

  Publicat: 19 Apr 2010       1201 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europana lanseaza o campanie de informare privind marcajul CE, un logo creat pentru a facilita libera circulatie a produselor si pentru a-i proteja pe consumatori.

Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Solutie dispusa de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Rezultat al masurilor de protectie a muncii si al acelor masuri care urmaresc asigurarea confortului fizic, psihic si social al omului in procesul muncii.
1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.

Marcajul "CE" garanteaza faptul ca produsele care il poarta, indiferent daca sunt fabricate in Europa sau in afara ei, respecta normele UE in materie de securitate, sanatate si protectie a mediului.


Cu toate ca acest marcaj exista de mai mult de 15 ani, majoritatea populatiei inca nu stie ca simbolul "CE" inseamna "in conformitate cu normele europene", crezand ca acesta indica faptul ca un produs a fost fabricat in Europa .


Aceasta campanie de informare vizeaza intreprinderile, in egala masura . Marcajul "CE" a fost creat, pe de o parte, din rationamente de securitate pentru utilizatori si, pe de alta parte, pentru a facilita libera circulatie a bunurilor pe piata unica europeana.


Logoul CE este o garantie a securitatii, un pasaport care le permite produselor sa circule liber in Spatiul Economic European (din care fac parte tarile UE, Islanda, Liechtenstein si Norvegia). In cazul produselor care poarta acest marcaj, nu sunt necesare formalitati suplimentare pentru importarea acestora in spatiul UE sau pentru exportarea intr-un alt stat membru. Aceasta procedura permite reducerea formalitatilor administrative si a costurilor, mentinand totodata un grad ridicat de securitate .


Producatorul, fabricantul si distributorul unui produs care prezinta marcajul "CE" isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la respectarea normelor europene aplicabile.


Acest logo este obligatoriu pentru comercializarea in UE a anumitor produse - calculatoare, jucarii, aparate electronice si electrocasnice, aparatura medicala - reprezentand mai mult de 30% din productia industriala.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europana    Marcaj

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CNA a publicat regulile de desfasurare in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea Presedintelui Romaniei
08 Sep 2019 | 774

A fost ratificat Acordul intre Romania si Ungaria privind protectia reciproca a informatiilor clasificate
26 Jul 2019 | 634

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 695

CNA a publicat regulile de desfasurare in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare
01 Apr 2019 | 850

Au fost declasificate documentale aflate in fondul arhivistic al Ministerului Afacerilor Externe, elaborate anterior datei de 31 decembrie 1989
01 Feb 2019 | 827

Administratorul unei societati comerciale retinut pentru evaziune fiscala de peste 10 mil. de euro
19 Nov 2014 | 1778



Articole Juridice

Incadrarea juridica a faptei persoanei fizice care detine produse accizabile in afara antrepozitului fiscal
Sursa: EuroAvocatura.ro

Nerespectarea regimului armelor, munitiilor, materialelor nucleare si al materialelor explozive in Noul Cod Penal (art. 346 - 351)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Procedura de autorizare in vederea folosirii Foliei de protectie pentru geamuri
Sursa: EuroAvocatura.ro

Model Contract de leasing financiar mobiliar
Sursa: EuroAvocatura.ro