din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2728 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » La MAI continua discutiile pe baza Codului Administrativ al Romaniei

La MAI continua discutiile pe baza Codului Administrativ al Romaniei

  Publicat: 28 Apr 2010       1357 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 27.04.2010, a avut loc la Ministerul Administratiei si Internelor a treia reuniune a Grupului de Lucru pentru elaborarea proiectului Codului Administrativ al Romaniei, constituit prin Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 84/31.03.2010, in cadrul proiectului �Un cadru legislativ mai coerent pentru o administratie publica mai eficienta�, cod SMIS 2989, finantat din Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Opera legislativa, care are ca scop redactarea intr-o conceptie unitara
Opera legislativa, care are ca scop redactarea intr-o conceptie unitara



La aceasta reuniune au participat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor domnul Marius Tiberiu Martinescu, Secretar de Stat pentru Reforma Administratiei Publice, domnii Radu Comsa si Paul Zai, consilieri ai ministrului administratiei si internelor, reprezentanti ai Secretariatului de Stat pentru Relatia cu Parlamentul, Unitatii Centrale pentru Reforma Administratiei Publice si Directiei Juridice, si de asemenea, reprezentanti ai aparatului propriu de lucru al Primului Ministru, Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, Camerei Deputatilor, Ministerului Justitiei, Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Academiei de Studii Economice Bucuresti si Asociatiei Secretarilor de Municipii din Romania.

Scopul reuniunii a constat in continuarea activitatilor din cadrul demersului de codificare in domeniul administrativ, prin definitivarea listei actelor normative supuse codificarii aferente ariei administratiei publice locale, urmand ca pe baza acesteia sa fie identificate disfunctionalitatile in vederea propunerii de solutii de remediere a acestora. In acest sens, a fost prezentata si dezbatuta o metodologie de lucru in vederea identificarii disfunctionalitatilor pe care le prezinta actele normative supuse codificarii in domeniul administratiei publice locale.

Discutiile purtate reprezinta un pas important in directia armonizarii abordarilor privind demersul de codificare a legislatiei incidente in domeniul administrativ, care alaturi de interesul deosebit manifestat de catre participanti asigura premisele unei colaborari fructuoase intre institutiile implicate.



Citeşte mai multe despre:    Codul Administrativ al Romaniei    Ministerul Administratiei si Internelor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 1254

Codul Administrativ al Romaniei a fost adoptat prin Ordonanta de Urgenta
27 Jun 2019 | 643

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 25 iunie 2019
25 Jun 2019 | 1074

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a pus in dezbatere publica un proiect privind Codul Administrativ al Romaniei
02 Jun 2019 | 691

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 829 din 13.11.2014
19 Nov 2014 | 1396

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 199 din 21.03.2014
21 Mar 2014 | 1241



Articole Juridice

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Noul Codul Administrativ al Romaniei. Ratiune, dispozitii generale, principiile dreptului administrativ. (I)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Constitutionalitatea reglementarii prin acte ale puterii executive a unor aspecte particulare din domeniul legilor organice
Sursa: Irina Maria Diculescu

Neconstitutionalitatea reglementarii cadrului legal cu privire la recompensele si sanctiunile aplicate cadrelor militare prin acte administrative
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Contestatie privind pierderea gradului militar
Pronuntaţă de: Tribunalul Ialomita - Sectia Civila, Sentinta civila nr. 1219F din 15.05.2012