din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3055 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Liderii UE iau masuri pentru recastigarea increderii in stabilitatea financiara a Europei si consolidarea guvernantei economice

Liderii UE iau masuri pentru recastigarea increderii in stabilitatea financiara a Europei si consolidarea guvernantei economice

  Publicat: 21 Jun 2010       1316 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Liderii UE au decis sa dea publicitatii rezultatele simularilor de criza care se efectueaza in prezent in unele banci din Europa .

Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
Denumire data monedei unice europene.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.

Decizia are ca scop sa convinga pietele ca Uniunea este stabila din punct de vedere financiar, in ciuda nivelului datoriilor publice din unele tari .

Presedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, sprijinise activ publicarea acestor rezultate, care ilustreaza capacitatea unei banci de a rezista la socuri economice.

"Investitorii si-ar putea recastiga increderea - fie prin indepartarea suspiciunilor nefondate, fie prin solutionarea problemelor existente", a declarat acesta. Simularile se efectueaza in 25 din cele mai mari banci europene, iar rezultatele ar urma sa fie publicate in a doua jumatate a lunii iulie.

Liderii UE au convenit, de asemenea, sa inaspreasca masurile impotriva guvernelor care cheltuiesc mai mult decat isi permit, sa elaboreze noi sanctiuni impotriva celor care incalca regulile, sa supravegheze mai indeaproape nivelul datoriilor si sa incurajeze monitorizarea inter pares a politicilor economice nationale.

In discutiile premergatoare summitului G20 de la Toronto, de saptamana viitoare, ei si-au exprimat sprijinul fata de instituirea unor taxe impuse institutiilor financiare, care sa limiteze riscurile si sa-i scuteasca pe contribuabili de eventualele costuri ale altor crize bancare. De asemenea, au convenit sa le propuna liderilor mondiali sa analizeze posibilitatea introducerii unei taxe pe tranzactiile financiare.

Summitul, desfasurat la Bruxelles la data de 17 iunie, a prilejuit si adoptarea unui plan de stimulare a cresterii economice in urmatorii 10 ani, precum si decizia de a introduce noi masuri restrictive impotriva Iranului, pentru programul sau nuclear. S-a stabilit ca negocierile de aderare a Islandei pot demara, iar Estonia poate trece, de anul urmator, la moneda euro.

Criza a destabilizat finantele publice, determinand guvernele sa faca imprumuturi masive pentru a salva banci si a stimula cresterea economica. Odata cu redresarea treptata a economiei, strategia Europa 2020 DeutschEnglishfranA�ais incearca sa schimbe abordarea, trecand de la cheltuieli pentru stimulare la disciplina bugetara si reforma structurala.

Pentru prima data in UE, planul solicita guvernelor sa stabileasca obiective nationale (insotite de planuri detaliate), care sa sprijine atingerea obiectivelor cantitative ale UE in domenii precum ocuparea fortei de munca, educatia, saracia, schimbarile climatice, cercetarea si dezvoltarea. Performantele fiecarui stat urmeaza sa fie monitorizate.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Buget    Uniunea Europeana    Fondul de coeziune    Banci    Euro    Zona euro

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 468

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1833

Completarile aduse Codului Muncii prin OUG 130/2021
21 Dec 2021 | 2192

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2226

Legi promulgate in data de 12 martie 2021
15 Mar 2021 | 1303

Codul muncii actualizat 2021. Modificarile aduse Codului muncii in 2020, aplicabile in anul 2021
27 Dec 2020 | 5030



Articole Juridice

Inechitatile salariale in sectorul public si in sectorul privat
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Plata drepturilor cuvenite salariatilor detasati. Aspecte particulare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Inlaturarea inechitatilor salariale dintre functionarii publici. Anularea hotararilor Consiliilor Locale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara a fi indicata sau prevazuta sursa de finantare
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Restituirea diferentei dintre indemnizatiile sociale de sanatate platite de catre angajator salariatilor proprii si contributia datorata, in calitate de angajator, pentru contributii si indemnizatii la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia nr. 233/13 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Actiune impotriva unui fost functionar public pentru recuperarea prejudiciului produs in perioada in care a avut aceasta calitate
Pronuntaţă de: Decizia nr. 109/23 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020