din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1617 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Agentia Nationala de Integritate raspunde CJR

Agentia Nationala de Integritate raspunde CJR

  Publicat: 22 Jun 2010       1436 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Avand in vedere comunicatul de presa din data de 18 iunie 2010, emis de Centrul de Resurse Juridice, in care se mentioneaza eronat faptul ca Agentia Nationala de Integritate nu a depus punctul de vedere in fata Curtii Constitutionale cu privire la exceptiile ridicate in fata acesteia, pentru corecta informare a opiniei publice, Agentia Nationala de Integritate face urmatoarele precizari:

Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Procedeu defensiv de aparare a drepturilor si libertatilor publice, aflat la dispozitia justitiabililor;
Bradisteanu Serban Alexandru - membru al Parlamentului Romaniei.
Dupa absolvirea liceului in orasul natal, si-a completat studii universitare de filozofie, drept si istorie (1867 - 1871), culminand cu obtinerea doctoratului in drept la Berlin si a celui in filozofie la Giessen, in acelasi an, 1871.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Hotarare prin care instanta rezolva unele probleme ridicate in cursul judecatii,
Procedeu defensiv de aparare a drepturilor si libertatilor publice, aflat la dispozitia justitiabililor;
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Imobil asupra caruia greveaza o servitute.
Unica autoritate de justitie din Romania, garantul suprematiei Constitutiei, care se supune numai Constitutiei si legii sale de organizare si functionare.
Este sistemul de inscriere in documente publice a corpurilor de proprietate impreuna cu drepturile imobiliare pe care le au proprietarii si posesorii asupra lor.

Centrul de Resurse Juridice dezinformeaza opinia publica, dand dovada, pe de o parte, de necunoasterea normelor legale privind procedura urmata in cazul exceptiilor de neconstitutionalitate, iar, pe de alta parte, de lipsa unei elementare documentari.


Potrivit dispozitiilor Legii nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, Agentia Nationala de Integritate a depus si sustinut in sedinta publica la termenul din data de 19 mai 2009, in fata Curtii de Apel Bucuresti a�� Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal, punctul de vedere cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 6, art. 7, art. 8, art.12, art. 17, art. 38, literele e, f, g, art. 46 si art. 57 din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, invocata de paratul Bradisteanu Serban Alexandru .


In conformitate cu prevederile art. 29, alin. (4) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, sesizarea Curtii Constitutionale se dispune de catre instanta (Curtea de Apel Bucuresti a�� Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal) in fata careia s-a ridicat exceptia de neconstitutionalitate, printr-o incheiere care va cuprinde punctele de vedere ale partilor, opinia instantei asupra exceptiei, si va fi insotita de dovezile depuse de parti.


Prin urmare, dosarul cauzei aflate pe rolul Curtii Constitutionale a fost insotit, conform prevederilor legale, de punctul de vedere al Agentiei Nationale de Integritate, in legatura cu exceptia invocata.


Precizam ca dispozitiile art. 11, literele e, f, g din Legea nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, republicata, care reglementau publicitatea declaratiilor de avere si de interese, nu aveau legatura cu exceptia de neconstitutionalitate invocata de parat, la instanta de fond .


Cu toate acestea, Curtea Constitutionala si-a extins controlul de neconstitutionalitate, din oficiu, asupra acestor dispozitii, apreciind ca normele legale ce reglementau publicitatea declaratiilor de avere si de interese sunt neconstitutionale.Citeşte mai multe despre:    Centrul de Resurse Juridice    Legea 47/1992    Agentia Nationala de Integritate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi "pe baza de abonament" - neconstitutionala
19 Oct 2019 | 1093

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 9 iulie 2019
09 Jul 2019 | 856

Anunt participare studiu referitor la protectia datelor cu character personal
24 Sep 2012 | 1642

Studiu CRJ: �Protectia datelor cu caracter personal: mecanisme de acces la remediu si utilizarea lor"
22 May 2012 | 12347

INM recruteaza formatori cu norma partiala in cadrul formarii initiale
14 Oct 2011 | 3936

CRJ organizeaza seminarul Studiile clinice cu participanti copii si adulti cu probleme de sanatate mintala: masuri de protectie insuficiente in vederea protejarii drepturilor omului
16 Nov 2010 | 1406Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Controverse privind promulgarea Legii 23/2014
Sursa: McGregor & Partners

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Jurisprudenţă

Hotararea in Cauza D.M.D. impotriva Romaniei, din 03.10.2017
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Decizia nr. 798/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (1) din Legea nr. 190/1999
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Hotararea CEDO in Cauza Stepanian impotriva Romaniei. Interzicerea torturii, pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA HOTARAREA din 14 iunie 2016

Admisibilitatea cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu o exceptie de neconstitutionalitate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 183/2014