din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3543 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Peste 140 de infractiuni economice intr-o saptamana

Peste 140 de infractiuni economice intr-o saptamana

  Publicat: 06 Sep 2010       1718 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


100 de persoane, suspectate de comiterea a 141 de infractiuni economice, au fost cercetate de politistii specializati in investigarea fraudelor, in ultima saptamana / 21 dintre suspecti au fost surprinsi in flagrant.

Perioada electorala - intervalul de timp cuprins intre ziua aducerii la cunostinta publica a datei la care vor avea loc alegerile si data in care rezultatele finale
Prevauzute in cap. I, art. 174-185, ce cuprind: omorul, omorul calificat, omorul deosebit de grav, pruncuciderea, uciderea din culpa, determinarea sau inlesnirea sinuciderii,
Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari referitoare la circulatia aeriana
Legea privind Codul vamal al Rom�niei
Depasire a legalitatii,
Participant la savarsirea unei infractiuni,
O interfata care este capabila sa incarce, pe rand,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Denumire data monedei unice europene.
Ansamblul unitar de reglementari avand ca obiect o anumita activitate, drepturile si obligatiile
Document eliberat de catre o autoritate prin care se atesta legalitatea efectuarii unei activitati
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Procedura de impartire a patrimoniului cu prilejul lichidarii societatii ca urmare a fuziunii sau a dizolvarii acesteia, ce are ca obiect realizarea elementelor de activ
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Act normativ care grupeaza principiile si cele mai importante prevederi legale referitoare la stabilirea faptelor ce constituie infractiuni,

Politistii din cadrul formatiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Directiei de Investigare a Fraudelora��I.G.P.R., in perioada 27 august -2 septembrie a.c., au desfasurat actiuni pentru protejarea mediului de afaceri impotriva actelor ilegale care afecteaza relatiile concurentiale si mecanismele economiei de piata, urmare a carora au constatat 141 de infractiuni .Dintre acestea, 47 de infractiuni au fost de evaziune fiscala, 12 de fals in inscrisuri, 18 de inselaciuni in relatiile comerciale, 12 infractiuni la Legea 571/2003, privind Codul fiscal, 5 la Legea 86/2006 privind Codul vamal, 7 infractiuni de abuz in serviciu, 8 la OUG 54/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, 3 la Legea 59/1934, asupra cecului si 5 la Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.

Pentru savarsirea acestor fapte, sunt suspectate 100 de persoane, 21 dintre acestea fiind prinse in flagrant, iar 18 sunt cercetate in stare de retinere sau arest preventiv.

De asemenea, in 10 dosare complexe se efectueaza cercetari fata de 12 persoane, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

Exemple:


DAMBOVITA - Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Dambovita au dispus declinarea competentei in favoarea DNA- Serviciul Teritorial Bihor, fata de reprezentantii unei societati comerciale cu punct de lucru in Fieni, judetul Dambovita, sub aspectul comiterii infractiunii de evaziune fiscala.

In fapt, in perioada 2009-2010, societatea s-a aprovizionat cu 835.942 kg motorina Euro 5, achizitionata in regim suspensiv, desi nu detinea autorizatie in acest sens, iar ulterior motorina a fost comercializata catre beneficiari autorizati pentru comert cu amanuntul al carburantilor. In acest mod, administratorul s-a sustras de la plata TVA si a accizelor aferente in cuantum de 16.639.354 lei.

ILFOV - Politisti din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor a�� I.P.J. Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat simultan doua perchezitii domiciliare in judetul Ilfov si actiuni de verificare la doua societati comerciale, ce au avut ca scop identificarea persoanelor care se ocupa cu comercializarea de produse cosmetice, de parfumerie si textile contrafacute.

In urma verificarilor, la punctul de lucru al unei firme dintr-un complex comercial, au fost identificate 462 produse de parfumerie inscriptionate cu marcile unor firme renumite, susceptibile de a fi contrafacute.

Totodata, in urma perchezitiilor efectuate, s-au identificat in depozitul unei alte firme, 12.861 de produse cosmetice si de parfumerie contrafacute.

Fata de administratorii celor doua firme se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistata.

BOTOSANI - La data de 27 august a.c., politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Botosani si cei de la Politia orasului Flaminzi, au oprit in trafic, pe raza localitatii Nicolae Balcescu, doua autoutilitare ce transportau 48.320 kg. de orzoaica, pentru care conducatorii auto nu au putut prezenta documente legale de transport si provenienta.

A fost sanctionat contraventional administratorul societatii comerciale in cauza, care efectua transportul, cu amenda in valoare de 5.000 de lei. Totodata s-a dispus confiscarea cerealelor, in valoare de 33.824 de lei, precum si a celor doua mijloace de transport cu semiremorca, in valoare de circa 730.000 lei.

BUCURESTI - In perioada ianuarie 2009 a�� mai 2010, o bucuresteanca, beneficiind de complicitatea altei femei si prin falsificarea de inscrisuri sub semnatura privata (ordine de plata, cereri retragere numerar, cereri de programare retragere numerar, cereri constituire depozite, cereri lichidare depozite) a sustras din contul unei alte persoane aproximativ 1.006.000 de lei, insusindu-si aceasta suma in interes personal.

Fata de suspecta a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, delapidare si fals in inscrisuri sub semntura privata, fapte prevazuta si pedepsita de art. 215 alin 1, 2, 5, art. 215/1 alin. 1, 2 si art. 290 alin. 1 Codul penal.Citeşte mai multe despre:    Infractiuni economice    Codul fiscal    Evaziune fiscala    Codul vamal    OUG 54/2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Nivelul Sponsozarilor ONG-urilor si Asociatilor incepand cu 1 ianuarie 2022
30 Dec 2021 | 1874

Legi promulgate in data de 18 august 2020
19 Aug 2020 | 1689

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 1080

Detinatorii titlului de Luptator cu Rol Determinant nu datoreaza contributie la asigurarile sociale de sanatate pentru indemnizatiile primite in temeiul Legii nr. 341/2004
20 Feb 2020 | 825

Codul Fiscal stabileste scutiri de impozit pentru copiii persoanelor persecutate din motive etnice in perioada 1940-1945
23 Oct 2019 | 2568

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 17.10.2019
17 Oct 2019 | 795Articole Juridice

Salariatii cu mai multe CIM-uri. Reglementari legale si limitari
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Drepturile parintelui salariat la intoarcerea din concediul de crestere a copilului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria �veniturilor din alte surse� si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Angajatorul este obligat sa plateasca impozite specifice si contributii pentru despagubirile cuvenite salariatului pe perioada in care i s-a suspendat netemeinic contractul de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Vrancea - Sentinta Civila nr. 605 din 18.12.2019

Decizia CCR nr. 72/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 2331 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala si ale art. 350 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 635/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 263 alin. (2) pct. 4 din Codul fiscal
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei