din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1928 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Teparii imobiliari, pusi pe site-ul notarilor

Teparii imobiliari, pusi pe site-ul notarilor

  Publicat: 27 Mar 2008       3320 citiri       Sursa: Gardianul  


Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Persoanele care au de gand sa vanda bunuri imobiliare sau sa pretinda mosteniri folosindu-se de acte false au toate sansele sa isi gaseasca datele de identitate postate pe site-ul Uniunii Nationale a Notarilor Publici.

Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Venituri fiscale care sunt mobilizate la bugetul de stat; ele sunt incasate de la contribuabil in mod indirect
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica
(ternem CNA). Orice forma de mesaj, difuzat fie �n baza unui contract cu o persoana fizica sau juridica, publica ori privata, �n schimbul unui tarif sau al altor beneficii, privind exercitarea unei activitati comerciale, mestesugaresti, profesionale,
Notarii incearca astfel sa previna si sa combata un fenomen aflat in crestere, cel al proprietatilor vandute de falsi detinatori sau de obtinerea unor bunuri prin folosirea unor acte de succesiune false. Biroul notarului public Gheorghiu Camilia Mandra, de exemplu, a postat la subcapitolul "Falsuri" de pe site-ul UNNPR copii scanate dupa actele false prezentate la o tentativa de escrocherie.

Rigurozitatea tipic notariala merge pana la a afisa inclusiv copii dupa actele de identitate ale escrocilor. Pana si procurorii apeleaza la metoda publicarii pe site a unor ordonante de sechestru aplicat asupra bunurilor unor escroci, probabil mai mult pentru descurajarea unor astfel de tentative. Notarii atrag atentia ca cele mai frecvente cazuri de escrocherie cu terenuri sau cladiri se fac prin folosirea actelor de proprietate originale si insusirea identitatii unor proprietari.

Prin falsificarea cartii de identitate a proprietarilor si avand actele originale ale proprietatilor, escrocii pot vinde bunurilor respectivilor fara ca acestia sa aiba habar ca au ramas fara casa sau terenul pentru care platesc impozite . Elena Czerniki, de exemplu, a trimis prin intermediul unui birou notarial o instiintare catre toate birourile notariale din tara asupra faptului ca i-au disparut toate actele originale de proprietate asupra unui imobil din Bucuresti.

Notarii sunt de parere ca asa ar trebui sa procedeze orice proprietar in momentul in care constata ca i-au disparut originalele unor acte de proprietate, blocand astfel din fasa orice tentativa de escrocherie. Un alt caz des intalnit il reprezinta cel al prezentarii la notar a unor procuri generale false, care presupune inclusiv incasarea contravalorii unor bunuri imobile in numele proprietarilor reali.

Trebuie mentionat ca in acest caz escrocii cauta sa vanda numai cu banii jos, sperand astfel sa lase cat mai putine urme. In toate cazurile, prima masura luata de notari este cea de a bloca orice demers, anuntand la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara de zona sa nu mai elibereze nici un act necesar vanzarii definitive a bunului imobiliar respectiv.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...