din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2324 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Propunerile UE de amprentare a cetatenilor sunt criticate

Propunerile UE de amprentare a cetatenilor sunt criticate

  Publicat: 01 Apr 2008       1699 citiri       Sursa: Avocatnet  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Uniunea Europeana incearca rezolvarea problemei pasapoartelor prin crearea unei baze de date centralizate cu amprentele cetatenilor din tarile membre.

Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
In luna octombrie anul trecut, Comisia Europeana a lansat un program care stabilea standarde minime de securitate precum existenta amprentelor in pasapoarte sau documente de calatorie. De asemenea a propus crearea unei baze de date centralizate care sa includa amprentele cetatenilor, pe langa existenta acestora in pasapoarte.

Peter Hustinx, seful organizatiei de Supraveghere a Protectiei Datelor Europene a declarat pentru EUObserver.com ca unele concesiile garantate de Comisie sunt inca nesatisfacatoare.

�Comisia nu reuseste sa abordeze toate problemele relavante legate de aparitia imperfectiunilor in sistemele biometrice si a celor legate de copii si batrani�, sustine Hustinx.

Acesta se refera la propunerea Comisiei de a nu lua amprentele copiilor sub sase ani, care ar trebui ajustata dupa practicile internationale, unde limita de varsta este de 14 ani.

In aceeasi masura, varsta minima de 79 de ani la batrani nu este satisfacatoare deoarece odata cu inaintarea in varsta acuratetea amprentelor scade simtitor.

Prioritatea UE ramane crearea unei baze de date a amprentelor celor care trec granita si rezolvarea tuturor problemelor care ar putea pune in dificultate functionarea programului.

Hustinx a mai discutat si despre modalitatile nerecomandate pe care cel putin 27 de state membre le folosesc pentru a elibera pasapoartele si a cerut Comisiei evaluarea analizei sale.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...