din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2648 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Nivelul garantiei pentru depozitele bancare se majoreaza de la 50.000 de euro la 100.000 de euro

Nivelul garantiei pentru depozitele bancare se majoreaza de la 50.000 de euro la 100.000 de euro

  Publicat: 28 Dec 2010       1124 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Ialomitianu Gheorghe - membru al Parlamentului Romaniei.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, nivelul garantiei pentru depozitele bancare constituite de persoanele fizice si juridice se majoreaza de la 50.000 de euro la 100.000 de euro, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu .

Denumire data monedei unice europene.
Suma fixa pe care o platesc periodic membrii unei organizatii, ai unei asociatii etc.
Suma fixa pe care o platesc periodic membrii unei organizatii, ai unei asociatii etc.
Orice participare publica la finantarea unor operatiuni, provenita din bugetul statului, al autoritatilor regionale sau locale, din bugetul general al Comunitatii Europene
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Ialomitianu Gheorghe - membru al Parlamentului Romaniei.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.

Guvernul a modificat, in acest sens, OUG nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar. ``Guvernul garanteaza prin sistemul bancar depozitele bancare ale persoanelor fizice si juridice. Nivelul de 100.000 de euro este plafonul minim, bancile avand posibilitatea sa mareasca acest plafon pentru a atrage cat mai multi bani``, a precizat ministrul Finantelor.


Potrivit ministrului Ialomitianu, Fondul de garantare se va suplimenta prin cotizatie din partea institutiilor de credit, aceasta cotizatie fiind o cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit.


Totodata, ministrul Finantelor a precizat ca aceasta masura va avea un impact negativ asupra bugetului pentru 2012, estimat la 590 de milioane de lei. ``Respectam Legea responsabilitatii fiscal-bugetare pentru ca, prin modificarea Codului fiscal, adoptata prin ordonanta de urgenta saptamana trecuta, avem impact pozitiv prin accize, prin impozitul de 3%``, a mentionat ministrul Ialomitianu .


La estimarea impactului asupra veniturilor bugetului general consolidat, s-au utilizat urmatoarele date comunicate de BNR: numar total deponenti garantati la 30 septembrie 2010 - 15.779.984, din care 14.919.787 persoane fizice, iar 860.197 persoane juridice.


Actul normativ adoptat astazi transpune in legislatia nationala Directiva nr. 2009/14 /CE.



Citeşte mai multe despre:    OUG 39/1996    Fondul de garantare    Depozite bancare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1991

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 1352

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1988

Legea 19/2020: Guvernul a stabilit modul de acordare si de plata a zilelor libere pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant
19 Mar 2020 | 1666

ICCJ: Actiune in regres. Intelesul si aplicarea notiunii de creanta de asigurare
03 Mar 2020 | 1585

Dezlegare chestiune de drept ref. la perioada in care fondul de garantare poate prelua si plati creantele salariale ale angajatorului aflat in insolventa
24 Oct 2018 | 1438



Articole Juridice

Polita RCA este obligatorie atunci cand vehiculul in cauza este inmatriculat si nu a fost retras in mod legal din circulatie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II � pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Drepturi salariale neplatite de angajatorul aflat in insolventa. Fondul de garantare a creantelor salariale
Sursa: MCP Cabinet avocati

RIL. In procesul penal Fondul de garantare a asiguratilor nu poatea avea calitate de parte responsabila civilmente
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim